Oud-Feyenoorder Van Wonderen wil verbod op uitsupporters

Oud-Feyenoorder Van Wonderen wil verbod op uitsupporters

Voor Kees van Wonderen zijn de ongeregeldheden in het betaald voetbal een doorn in het oog. De oud-Feyenoorder en UEFA Cup winnaar in 2002 pleit voor een verbod op uitsupporters in de Eredivisie. Afgelopen weekend waren er ongeregeldheden bij het duel tussen SC Heerenveen en AZ en dat was voor Van Wonderen de druppel.

"Ik vraag me al veel langer af of we überhaupt uitsupporters mee moeten nemen," vertelt de trainer van SC Heerenveen in gesprek met Trouw. "Het vraagt zoveel politie-inzet. Het levert zoveel hoofdpijndossiers op. Waarom moeten we dat allemaal inrichten voor een aantal supporters die hun club willen steunen, maar waarbij ook dit regelmatig gebeurt?"

Tijdens het duel tussen SC Heerenveen en AZ ging het al na een paar minuten mis. Supporters van Alkmaar gooiden na twee minuten vuurwerk op het veld, waardoor het duel moest worden gestaakt. Beide clubs staan niet bekend om een gewelddadige achterban, maar nu er ook bij dit soort duels veel politie aanwezig moet zijn, begint de discussie over een uitsupportersverbod op te laaien.

Een uitsupportersverbod is een goede maatregel
Lees meer over
Kees van Wonderen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties