Kuyt tekent tot het einde van het seizoen bij Beerschot

Kuyt tekent tot het einde van het seizoen bij Beerschot

Dirk Kuyt gaat mogelijk aan de slag bij Beerschot. De oud-Feyenoorder is de topkandidaat om Andreas Wieland op te volgen bij de gedeelde koploper in de Challenger Pro League. Volgens Het Laatste Nieuws gaat Kuyt spoedig een contract tekenen bij de Belgische club.

Kuyt was eerder als trainer werkzaam voor ADO Den Haag en jeugdtrainer bij Feyenoord. Na een mindere periode in Den Haag hoopt de 43-jarige Kuyt in België de volgende stappen te zetten in zijn trainerscarrière. Beerschot heeft na 16 duels in de Belgische tweede klasse 32 punten, net zoveel als mede-koploper Zulte Waregem.

Beerschot bevestigt komst van Kuyt (update)
De oud-voetballer van onder meer Liverpool heeft een contract getekend tot aan het einde van het seizoen. ''Ik ben blij dat ik bij een club kan tekenen met zo’n mooie geschiedenis”, vertelt Kuyt. ''Daar hou ik van, clubs met een rijke traditie en historie. Ik vond Beerschot de perfecte volgende stap in mijn carrière. Ik kan niet wachten om met heel veel energie en zin te beginnen aan deze nieuwe uitdaging.''

''Ik ben een coach die houdt van aanvallend voetbal met een hoge intensiteit'', vervolgt de Katwijker zijn verhaal. ''Wat dat betreft, denk ik dat de club Beerschot ook heel goed bij mij past. 'Bloed aan de palen', alles geven om een wedstrijd te winnen, dat is wie ik ben als mens. Zo was ik in het verleden als voetballer, maar zo ben ik nu ook als trainer.”

“Wij hadden vanaf het eerste gesprek een heel erg goed gevoel bij Dirk”, vult sportief directeur Gyorgy Csepregi aan. “We zochten naar een jonge en moderne coach. Iemand met revanchegevoelens en een sterke drive. Iemand die er alles aan zal doen om hier te slagen en die persoon hebben we volgens ons gevonden in Dirk Kuyt.”

“Iedereen kent natuurlijk de speler die Dirk was. Maar wij zijn omwille van een andere reden bij hem terecht gekomen. Via mijn netwerk hoorde ik fantastische dingen over Dirk als trainer, over zijn persoonlijkheid en werkethiek. Wij geloven dat hij daarin het verschil kan maken voor onze ploeg. Hij toonde in onze gesprekken dat hij zeer goed voorbereid was, gestructureerd werkt, duidelijk communiceert en vooral ook staat voor aanvallend en modern voetbal. Voor ons een absolute must.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties