Oud-Feyenoorder Dessers maakt transfer naar Rangers FC

Oud-Feyenoorder Dessers maakt transfer naar Rangers FC

Cyriel Dessers heeft donderdagavond zijn transfer naar Rangers FC afgerond. De oud-Feyenoorder vertrekt hierdoor na één jaar alweer uit Italië. De spits kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur.

''Het is een enorme opluchting dat ik hier eindelijk ben'', vertelt Dessers op de clubwebsite van Rangers FC. ''Ik heb lange en stressvolle dagen achter de rug, daarom voelt het heel goed om hier te zijn. De geschiedenis van de club, de fans en het stadion zijn enorm. Ik heb goede gesprekken gehad met de trainer over wat hij op en buiten het veld wil en die ideeën passen bij mij.''

Michael Beale, trainer van Rangers FC, is dolblij met de komst van Dessers. ''Hij heeft veel ervaring in Nederland, België en Italië en in Europese competities. We zochten naar een type als hij, iemand met kwaliteiten met en zonder bal. Ik heb met hem gesproken over onze speelstijl en de andere aanvallers die er zijn. Cyriel heeft veel moeite gedaan om deze transfer mogelijk te maken.''

Cremonese degradeerde afgelopen seizoen van de Serie A naar de Serie B, waardoor Rangers FC toe kon slaan op de transfermarkt. De Schotten zaten ook achter Feyenoord-spits Danilo aan. Met de komst van Dessers en eerder Sam Lammers is een vertrek van Danilo naar Schotland definitief van de baan. Feyenoord vroeg meer dan acht miljoen euro voor de Braziliaan, waardoor Rangers is overgestapt naar Dessers. Naar verluidt is er een akkoord bereikt over een transfersom van vijf miljoen euro voor de Belg.

Lees meer over
Cyriel Dessers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties