Oranje werkt laatste oefenduels voor EK af in De Kuip

Oranje werkt laatste oefenduels voor EK af in De Kuip

Het Nederlands elftal sluit de oefencampagne voor UEFA EURO 2024 af met twee oefenwedstrijden in De Kuip. In Rotterdam wordt er gespeeld tegen Canada en IJsland op donderdag 6 en maandag 10 juni, enkele dagen voor Ronald Koeman met zijn spelers naar Duitsland reist. Beide wedstrijden worden om 20:45 uur afgetrapt.

De wedstrijd tegen Canada is redelijk uniek, want slechts één keer eerder troffen beide landen elkaar. Die wedstrijd was in aanloop naar het WK van 1994, toen won het Nederlands elftal met 0-3. Tegen IJsland kwam Oranje twaalf keer eerder in actie in voorbereidingen op EK's en WK's, maar nog nooit eerder werd er een oefenwedstrijd gespeeld.

Europees Kampioenschap
Op het Europees Kampioenschap in Duitsland zitten Koeman en zijn manschappen in een groep met Oostenrijk en Frankrijk, met daarbij nog de winnaar van Play-offs A (Polen, Estland, Wales of Finland). Op het toernooi van aankomende zomer kunnen sowieso een fors aantal Feyenoorders in actie komen.

Dávid Hancko en Leo Sauer zitten in een groep met België, Roemenië en de winnaar van play-offs B (Israël, IJsland, Bosnië en Herzegovina of Oekraïne), Luka Ivanusec gaat het met Kroatië opnemen tegen Spanje, Albanië en Italië, terwijl Ondrej Lingr tegen Turkije, Portugal en de winnaar van play-offs C (Georgië, Luxemburg, Griekenland of Kazachstan) extra interlands achter zijn naam hoopt te zetten. De kans lijkt vanwege zijn fitheid dit seizoen iets kleiner, maar mogelijk komt ook Gernot Trauner nog in actie in de groep met het Nederlands elftal.

Voorselectie
Voordat het Nederlands elftal het opneemt tegen Canada en IJsland, wordt er in maart eerst nog geoefend tegen Duitsland en Schotland. Vorige week vrijdag maakte Koeman zijn voorselectie bekend en namens Feyenoord kunnen Quinten Timber, Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman rekenen op een plekje. De definitieve selectie wordt op vrijdag 15 maart bekendgemaakt.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties