Opstelling Feyenoord: Slot kiest voor Dilrosun en Ivanušec

Opstelling Feyenoord: Slot kiest voor Dilrosun en Ivanušec

Trainer Arne Slot heeft de opstelling van Feyenoord voor de eerste oefenwedstrijd van 2024 bekendgemaakt. De Rotterdammers treden met Javairô Dilrosun aan in de basisopstelling. De buitenspeler krijgt een nieuwe kans bij Feyenoord en mag zich vanaf de aftrap bewijzen tegen FSV Mainz. Justin Bijlow ontbreekt in de wedstrijdselectie. De doelman was afgelopen week ziek.

Feyenoord neemt het om 12:30 uur op tegen de nummer zestien uit de Bundesliga. De Rotterdammers sluiten hiermee een geslaagd trainingskamp in Marbella af. Zaterdagmiddag vliegt de ploeg van Slot direct terug naar Nederland, waar de voorbereiding op de herstart van de Eredivisie wordt voortgezet.

In Spanje speelt Feyenoord twee keer een uur. De vaste basisformatie is inmiddels wel duidelijk. Het is alleen de vraag met welke buitenspelers Slot gaat aantreden. Op de trainingen is veelvuldig gewisseld tussen Luka Ivanušec, Igor Paixão en Javairô Dilrosun. De talentvolle Slowaak Leo Sauer trainde voornamelijk mee met de reserves.

Tegen FSV Mainz wordt er gekozen voor Dilrosun als rechtsbuiten en Ivanušec als linksbuiten. Feyenoord kan vanwege interlandverplichtingen niet beschikken over aanvallers Yankuba Minteh en Alireza Jahanbakhsh, waardoor Dilrosun in de pikorde is gestegen. Igor Paixão verkeerde tijdens het slot van de eerste seizoenshelft niet in zijn beste vorm, en dat kost hem nu een basisplaats.

Opstelling Feyenoord eerste uur
Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Dilrosun, Gimenez, Ivanušec.

Wissels Feyenoord
Nieuwkoop, Beelen, Paixao, Lopez, Van den Belt, Zechiel, Sauer, Milambo, Lamprou, Lingr, Van Sas, Groen, Slory, Kraaijeveld, Read.

Opstelling Feyenoord tweede uur
Lamprou; Nieuwkoop, Beelen, Lopez, Read; Zechiël, Van den Belt, Milambo; Paixão, Lingr, Sauer.

Lees meer over
Arne Slot Javairo Dilrosun Luka Ivanušec
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties