Opmerkelijk verhaal over Advocaat: "Daarna was Fer maanden geblesseerd"

Opmerkelijk verhaal over Advocaat: "Daarna was Fer maanden geblesseerd"

Feyenoord moet het dit seizoen doen met een krappe selectie, maar vooralsnog spat de fitheid ervanaf. In de Feyenoord Podcast van RTV Rijnmond wordt de rol van Arne Slot hierin besproken. Ruud van Os kwam daarbij met een opmerkelijk verhaal over zijn voorganger Dick Advocaat.

Van Os begon lovend over hoe Slot het advies van de specialisten om hem heen goed opvolgt. "Vorig seizoen zat er een trainer die weinig luisterde naar de inspanningsfysiologen en weinig gebruik maakte van de video-analyse. Nu is de staf meer een team. Slot staat aan het hoofd, maar er wordt goed samengewerkt en hij luistert goed."

"Ik blijf het een mooi - of eigenlijk heel lelijk voorbeeld vinden: Feyenoord - Sparta vorig jaar. Leroy Fer raakte in de eerste helft geblesseerd. Hij kwam in een soort spagaat en overstrekte zichzelf. Wij weten dat er toen in de rust aan de trainer is geadviseerd: haal hem eraf, anders loopt hij zich stuk. Maar nee, hij moest blijven staan, want hij had niemand anders. De tweede helft: Fer geblesseerd, maanden weg. Dat gebeurt onder Slot gewoon niet, dat weet ik duizend procent zeker."

Lees meer over
Dick Advocaat Leroy Fer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties