Ongeregeldheden in Oostenrijk: ''Plaatsvervangende schaamte''

Ongeregeldheden in Oostenrijk: ''Plaatsvervangende schaamte''

Feyenoord heeft geen goede indruk gemaakt op het veld. Ook buiten het veld ging het na afloop van de wedstrijd tegen Sturm Graz volledig mis. De Oostenrijkse ME moest traangas gebruiken om de rust terug te laten keren in de Merkur Arena. Supporters die aanwezig waren vergelijken de ongeregeldheden met de uitwedstrijd in Nancy.

''Het zou mij niet verbazen als we na vanavond voorlopig Europa niet meer in mogen'', vertelt een supporter in gesprek met RTV Rijnmond. Na het eerste fluitsignaal waren er al incidenten in het stadion. ''Het waren vooral jonge gasten die op een confrontatie uit waren. Direct stormde de ME het vak naast het uitvak op. Zeker één raddraaier is opgepakt.''

Na het doelpunt van Sturm Graz ging het pas echt mis. Het zou gaan om een groep van 50 tot 100 supporters en die werden gesteund door supporters van Pogon Szczecin. De ME moest ingrijpen. ''Een ander soort traangas dan eerder dit jaar in Marseille en bovendien veel meer dan de Franse politie gebruikte. Maar zij moesten dit wel gebruiken. Het was echt puur de schuld van onze eigen supporters. Ik heb echt plaatsvervangende schaamte.''

Gewonden en arrestaties
Volgens de lokale politie zijn bij de ongeregeldheden gewonden gevallen. ''Een uitdagende wedstrijd is ten einde gekomen. Er waren meerdere gewonden, uitzettingen en arrestaties'', meldt de politie op sociale media. De ME moest tot diep in de nacht actief blijven om meer problemen te voorkomen.

Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties