"Onder Slot is het voor Feyenoord niet vaak de goede kant opgevallen"

"Onder Slot is het voor Feyenoord niet vaak de goede kant opgevallen"

Feyenoord speelde zondag geen goede wedstrijd tegen NEC, maar na afloop werd ook het dubieuze optreden van scheidsrechter Serdar Gözübüyük veel besproken. Zo ook in de AD Voetbal Podcast. Daarin werd één unanieme conclusie getrokken: Feyenoord is in de slotfase onterecht een zuiver doelpunt ontnomen.

Sjoerd Mossou wees op de spelregels, die na de wedstrijd door verschillende media werden opgedoken. "Het gaat om het woordje 'voorkomt'", begon hij. "Voorkomt Gimenez dat de doelverdediger de bal uit zijn handen in het spel kan brengen? Maar daar is hier toch geen enkele sprake van? Hij voorkomt het niet. Hij staat daar gewoon en Cillessen schiet tegen hem aan."

Ook Mikos Gouka sloot zich daarbij aan, al vreest hij voor de gevolgen voor andere scheidsrechters. "Je kent Feyenoord, je kent de aanhang. Daar komt weer het complot: de KNVB heeft een hekel aan ons. De eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Twente zit iedereen op het puntje van z'n stoel, want er mag geen enkele foute beslissing worden genomen. Ook voor scheidsrechters gaat dit een rolletje spelen."

VAR kon niets doen
Toch moest ook de Feyenoord-wachter toegeven dat de club in het recente verleden wel vaak benadeeld is. "Onder Slot is het niet heel vaak de goede kant opgevallen met arbitrale beslissingen. Als journalist doe je daar heel lang niets mee, maar vandaag dacht ik wel: 'Het was geen geweldige wedstrijd, maar als hij die goal gewoon goedkeurt... Hij floot meteen af, dus er kon ook geen VAR meer tussenkomen."

"Daar zit natuurlijk de grootste fout", vulde Mossou aan. "Met de VAR moet je dit soort momenten altijd door laten gaan. Ik snap dat het een reflex is van de scheidsrechter, maar als je fluit moet je honderd procent zeker zijn. Dat kon hij hier niet zijn, want de speler bewoog niet eens."

Lees meer over
Gözübüyük
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties