Uitleg Gözübüyük: "Hij zag dat Gimenez bezig was met de keeper"

Uitleg Gözübüyük: "Hij zag dat Gimenez bezig was met de keeper"

Serdar Gözübüyük drukte zondagmiddag op negatieve wijze zijn stempel op de wedstrijd tegen NEC en Feyenoord. Hij keurde een late winnende treffer van Santiago Gimenez ten onrechte af, en floot bovendien te vroeg, waardoor ook de VAR niets meer kon doen. Het moment werd bij Studio Voetbal uitvoerig nabesproken.

Het was NEC-doelman Jasper Cillessen die de bal tegen de stilstaande Gimenez aanschoot, waardoor hij de bal inleverde en de Mexicaan binnen kon schieten. "Ik ken hem een beetje en weet je wat het is? Het is een beetje een naar mannetje", concludeerde Rafael van der Vaart over de keeper. "Hier ook: er is toch niks aan de hand? Hij zou zelf geel moeten krijgen, omdat hij expres iemand voor z'n flikker schiet."

Voor de discussie verder gevoerd werd, werden de spelregels geraadpleegd. 'Een indirecte vrije schop wordt toegekend indien een speler voorkomt dat de doelverdediger de bal uit zijn handen in het spel kan brengen, of de bal trapt of ernaar trapt als de doelverdediger bezig is deze in het spel te brengen.' Op basis van die regel was Jeroen Stekelenburg de enige van de vijf tafelgasten die vond dat Gimenez fout zat.

Reactie Gözübüyük
Gözübüyük zelf wilde na zijn dubieuze beslissing niet voor de camera verschijnen. Wel gaf presentator Sjoerd van Ramshorst aan met de scheidsrechter gesproken te hebben. "Hij zei: 'ik zag dat Gimenez heel erg bezig was met de keeper.' Maar als je de regel leest, zou dat er niets mee te maken moeten hebben", concludeerde Van Ramshorst zelf ook.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties