'OMT laat met nieuwe maatregelen supporters toe in stadions'

'OMT laat met nieuwe maatregelen supporters toe in stadions'

Het Outbreak Management Team geeft het kabinet het advies om weer publiek toe te laten bij sportwedstrijden, dus ook in de voetbalstadions.

Dat melden RTL Nieuws en NRC. Het kabinet zou door het OMT geadviseerd worden om de samenleving tot 20:00 uur weer grotendeels te openen. Eerder deze week werd al bekend dat minster-president Mark Rutte ook zou kijken naar de mogelijkheden om weer toeschouwers in het stadion toe te laten.

Bezoekers zouden dan, net als eerder, een coronatoegangsbewijs moeten tonen om het stadion te kunnen betreden. Het OMT pleit naar verluidt ook voor een maximumcapaciteit. Aanstaande dinsdag is er weer een persconferentie waarin Rutte en Ernst Kuipers de nieuwe maatregelen bekend maken.

Feyenoord speelde haar laatste thuiswedstrijd in een volle Kuip tegen AZ (1-0) op 7 november. De KNVB gaf woensdag aan dat 'de rek er volledig uit is' en berekende dat de clubs in het betaald voetbal 155 miljoen euro minder omzet hadden door de coronapandemie.

De Rotterdammers lopen per thuiswedstrijd in een lege Kuip negen ton aan omzet mis. De eerste thuiswedstrijd waarin Feyenoord weer met supporters in het stadion mag spelen zou dan op 6 februari tegen stadsgenoot Sparta zijn.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties