Officieel: Sinisterra naar Leeds United als duurste Feyenoorder ooit

Officieel: Sinisterra naar Leeds United als duurste Feyenoorder ooit

Luis Sinisterra neemt na vier seizoenen afscheid van Feyenoord. De 23-jarige Colombiaan is donderdag officieel gepresenteerd bij Leeds United, waar hij een vijfjarig contract heeft ondertekend. De Engelse club betaalt 25 miljoen euro plus vijf miljoen aan bonussen aan Feyenoord, waarmee het de grootste verkoop ooit is voor de Rotterdammers.

Dat Sinisterra Feyenoord ging verlaten, was al geen verrassing meer. Dat gold ook voor het feit dat hij het transferrecord van de club - de 18 miljoen euro die het in 2007 van Liverpool ontving voor Dirk Kuyt - zou breken. Met de interesse van Leeds United werd duidelijk dat hij de Rotterdammers een dergelijk transferbedrag zou opleveren. Het biedt de Rotterdammers de mogelijkheid om zich op serieuze versterkingen te gaan richten.

Sinisterra bij Feyenoord
Feyenoord nam Sinisterra in juli 2018 voor twee miljoen euro over van Once Caldas uit zijn thuisland Colombia. Hij kende een wat moeizame start in De Kuip, maar in zijn tweede seizoen was hij onder Jaap Stam en later Dick Advocaat steeds vaker basisspeler. Althans, tot hij in de tweede seizoenshelft een zware kruisbandblessure opliep die hem bijna een jaar langs de kant hield.

Vanaf december 2020 stond de aanvaller er weer en werd hij wederom steeds belangrijker voor Feyenoord. Het afgelopen seizoen was met afstand zijn beste seizoen in het rood-wit. Dat bleek ook uit zijn statistieken: met 23 goals en 14 assists in 49 wedstrijden was hij op dat gebied met afstand de meest waardevolle speler en had hij een fraaie bijdrage aan het Europese topseizoen van Feyenoord.

Zijn fraaie transfer naar de Premier League heeft hij dan ook ruimschoots verdiend. Na vier seizoenen, 113 wedstrijden, 35 doelpunten en 29 assists vertrekt Sinisterra als de duurste Feyenoorder ooit door de voordeur van De Kuip.

Lees meer over
Luis Sinisterra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties