Officieel: Ramon Hendriks vertrekt naar VfB Stuttgart

Officieel: Ramon Hendriks vertrekt naar VfB Stuttgart

Feyenoord heeft overeenstemming bereikt met VfB Stuttgart over de transfer van Ramon Hendriks. De 22-jarige verdediger, die in De Kuip nog een contract had tot medio 2026, tekent bij de nummer twee van de Bundesliga van afgelopen seizoen een meerjarige verbintenis. De Rotterdammers houden 'enkele miljoenen' over aan de deal.

''Zes jaar geleden kwam ik als jongen de club binnen, en nu neem ik als volwassen voetballer afscheid van Feyenoord'', vertelt Hendriks op de clubwebsite. ''Ik ben er trots op dat ik in De Kuip heb mogen spelen. Mijn officiële debuut, het Conference League-avontuur dat ik van het prille begin bij FC Drita tot en met Tirana heb meegemaakt: stuk voor stuk prachtige momenten in mijn carrière.''

Hendriks is Feyenoord dankbaar. ''Nu is het tijd voor iets nieuws, in een grote buitenlandse competitie bij een club die in de Champions League actief gaat zijn komend seizoen. Ik kan niet wachten om daar te beginnen, maar niet voordat ik Feyenoord en alle supporters bedank voor de mooie jaren in Rotterdam. Ik zal de club altijd blijven volgen.''

Hendriks, geboren en getogen in Hendrik-Ido-Ambacht, begon met voetballen bij het plaatselijke ASWH. Via de jeugdopleiding van FC Dordrecht stroomde hij op zijn zestiende in bij Feyenoord Academy. In seizoen 2021-2022 volgde zijn debuut, in de met 0-4 gewonnen uitwedstrijd tegen Willem II. In totaal speelde Hendriks, die de afgelopen twee seizoenen op huurbasis uitkwam voor respectievelijke FC Utrecht en Vitesse, 11 officiële duels voor Feyenoord 1.

Lees meer over
Ramon Hendriks
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties