Officieel: Feyenoord versterkt zich met Dilrosun

Officieel: Feyenoord versterkt zich met Dilrosun

Feyenoord heeft zich versterkt met Javairo Dilrosun. De multi-inzetbare aanvaller komt over van Hertha BSC en tekent een contract voor vier seizoenen in De Kuip. Na Danilo, Mats Wieffer en Mo Taabouni is Dilrosun de vierde zomerversterking van de Rotterdammers. Hoeveel Feyenoord voor hem betaalt, is niet bekend.

Dilrosun leek al langer de volgende aanwinst voor Feyenoord te gaan worden. Tijdens het trainingskamp dook zijn naam voor het eerst weer op in de media, waarna maandagochtend gemeld werd dat hij 'begin deze week' zou gaan tekenen. Dat bleek diezelfde dag al te zijn; Dilrosun meldde zich maandagochtend op de club en na het zetten van zijn handtekening trainde hij dezelfde dag al voor het eerst mee.

Al op zestienjarige leeftijd werd Dilrosun door Manchester City weggeplukt uit de jeugdopleiding van Ajax. Tot officiële wedstrijden in het eerste elftal kwam hij daar nooit, en vier jaar later verhuisde hij naar Hertha BSC. Bij die club kwam hij tot 59 wedstrijden, wat er meer hadden kunnen zijn als hij niet meerdere blessures had opgelopen. Afgelopen seizoen wilde Feyenoord de speler ook al binnenhalen, maar werd hij in plaats daarvan verhuurd aan het Franse Bordeaux. Daar was hij goed voor 3 goals en 8 assists in 34 wedstrijden.

Feyenoord kan de komende vier seizoenen dus beschikken over de aanvaller, die na het vertrek van Luis Sinisterra, Reiss Nelson, Cyriel Dessers en Bryan Linssen een welkome versterking is in de voorhoede. Dilrosun zal in De Kuip gaan spelen met rugnummer 11.

Lees meer over
Javairo Dilrosun
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties