Officieel: Feyenoord verkoopt Burger aan FC Basel

Officieel: Feyenoord verkoopt Burger aan FC Basel

Feyenoord heeft afscheid genomen van Wouter Burger. De middenvelder maakt de overstap naar FC Basel, waar hij een contract tekent voor vier seizoenen. Volgens eerder bericht van Feyenoord Transfermarkt levert het vertrek van Burger de club zo'n 700.000 euro op.

Eerder op de dag werd het aanstaande vertrek van Burger al gemeld door RTV Rijnmond. De omroep schreef daarbij dat Feyenoord eigenlijk al een akkoord had bereikt met Sparta, maar Burger zelf op het laatst toch liever voor een Zwitsers avontuur koos. Die overstap is nu dus afgerond.

"Als je als zelfopgeleide jongen Feyenoord verlaat, dan moet dat mijns inziens wel voor een heel mooi nieuw avontuur zijn", lichtte Burger zijn vertrek toe op de website van Feyenoord. "Dat is FC Basel in mijn ogen. Dat neemt niet weg dat afscheid nemen me zwaar valt."

"Deze club, alles wat ik hier geleerd en meegemaakt heb - zowel bij de Feyenoord Academy als bij het eerste elftal - neem ik als bagage en als prachtige herinnering mee naar Zwitserland. Mijn dank daarvoor is groot, net als mijn dank aan de supporters van deze schitterende club."

Lees meer over
Wouter Burger
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties