Officieel: Dessers maakt gewenste overstap naar Serie A

Officieel: Dessers maakt gewenste overstap naar Serie A

Cyriel Dessers heeft definitief de overstap gemaakt naar de Serie A. De aanvaller heeft woensdag zijn transfer naar US Cremonese afgerond. Dessers ziet hiermee zijn droom uitkomen om nog eens in de Italiaanse competitie actief te zijn.

''Naar een topcompetitie heb ik altijd gewild'', vertelt Dessers. ''Ik snap ook wel dat we niet voor de titel gaan meedoen, maar ik denk dat ik veelzijdig genoeg ben en het was voor mij belangrijk ergens de eerste spits te zijn. Ik wil niet als toerist naar al die mooie stadions in Italië.''

Racing Genk ontvangt naar verluidt een afkoopsom van 6,5 miljoen euro. US Cremonese heeft niet bekend gemaakt voor hoeveel seizoenen Dessers heeft getekend. De in Tongeren geboren spits kwam afgelopen seizoen tot 41 wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij twintig keer scoorde en vier keer een assist leverde.

In de Europa Conference League, waarin Feyenoord tot de finale reikte, kroonde hij zich met tien doelpunten tot topscorer van het toernooi. Feyenoord heeft begin juni bekend gemaakt de optie in het contract van Dessers niet te lichten. De Rotterdamse club schakelde daarna door op de transfermarkt.

Lees meer over
Cyriel Dessers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties