Ochtendjournaal: Toornstra enorm waardevol voor Feyenoord

Ochtendjournaal: Toornstra enorm waardevol voor Feyenoord

De ruime zege van Feyenoord op bezoek bij PSV kwam in de ochtendkranten uiteraard uitvoerig aan bod. PSV-trainer Roger Schmidt werd gezien zijn wisselbeleid veel kwalijk genomen, terwijl er juist lof was voor het tactisch plan én de wissels van Arne Slot. Ook uitblinker Jens Toornstra kreeg de nodige complimenten.

Het Algemeen Dagblad zag in de 0-4 overwinning van Feyenoord op PSV voornamelijk de verdienste van trainer Arne Slot. Hij had de wedstrijden van PSV tegen Ajax, AZ en Cambuur gedetailleerd bestudeerd en paste zijn ploeg daarop aan. "Feyenoord ging voortdurend staan alsof de ploeg wilde opbouwen, maar vrijwel altijd werd de lange bal gespeeld. Vervolgens wilden de Rotterdammers op het middenveld, met de man extra die Slot daar had gepositioneerd, altijd de tweede bal winnen."

Niet alleen dat strijdplan pakte goed uit, ook de wissels van Slot bleken succesvol. Invallers Bryan Linssen en Cyriel Dessers waren beiden trefzeker. "Slot bleek ook een gouden hand van wisselen te hebben, waar zijn collega Roger Schmidt zijn wisselbeleid voor de zoveelste keer in zijn tijd bij PSV moest uitleggen", constateerde de krant.

Toornstra
In De Telegraaf ging het voornamelijk over het wisselbeleid van de PSV-trainer, waaraan Feyenoord de zege volgens de krant grotendeels te danken had. Toch werd ook Jens Toornstra in het bijzonder uitgelicht. "Met zijn energie stond hij symbool voor de wijze waarop Feyenoord PSV letterlijk en figuurlijk kapot speelde", werd zijn rol samengevat. "Toornstra speelt al sinds 2014 elk seizoen tussen de 32 en veertig wedstrijden en maakt tussen de acht en veertien goals per seizoen. Zijn waarde voor de club is veel groter dan vaak wordt aangenomen."

De ochtendkrant noemde het daarom geen toeval dat juist hij de speler was die Feyenoord 'op een cruciaal moment met fluwelen techniek' op voorsprong zette. "De 32-jarige middenvelder is als een van de weinigen in staat zichzelf te belonen voor zijn krankzinnige hoeveelheid arbeid elke week. Het is niet alleen afdrukken in of rond de zestienmeter, het is ook er elke keer weer komen."

Lees meer over
PSV Jens Toornstra Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties