Ochtendjournaal: Kökcü als inspirator van Feyenoord

Ochtendjournaal: Kökcü als inspirator van Feyenoord

Ondanks een valse start oogstte Feyenoord zondagmiddag lof met de 1-4 zege op Heracles Almelo. Zo ook in de ochtendkranten. Waar het Algemeen Dagblad onder de indruk was van de kalme manier waarop de vroege tegenslag werd opgevangen, loofde De Telegraaf in het bijzonder de rol van 'inspirator' Orkun Kökcü daarin.

Feyenoord begon nog slecht aan de wedstrijd, maar het Algemeen Dagblad benadrukte juist de 'stoïcijnse' reactie na de vroege tegengoal. "Het zou flauw zijn om te wijzen op het feit dat er aan de openingstreffer geen rafeltje kleefde door een arbitrale interpretatie die door de Rotterdammers als negatief kon worden bestempeld, maar de bijzonder kalme reactie maakte indruk", schreef clubwatcher Mikos Gouka. "Feyenoord foeterde op niemand, bleef rustig en speelde Heracles in het restant bij vlagen van de kunstgrasmat af."

Nog voor rust was de stand alweer omgebogen in een 1-3 voorsprong. Dat was maar goed ook, want donderdag staat voor de Rotterdammers al de enorm belangrijke return tegen Slavia Praag op het programma. "Na de pauze konden de Rotterdammers al voorzichtig aan de kraker van donderdag gaan denken. Zeker omdat Ofir Marciano enkele keren op de juiste plek stond, werd de tweede helft een formaliteit. Een goed teken na zijn mindere optreden in de thuiswedstrijd tegen Slavia Praag."

De Telegraaf noemde de vroege tegengoal een 'wake-up call', waarna Feyenoord zich realiseerde dat het op de automatische piloot niet ging lukken. De comeback die werd ingezet gebeurde onder aanvoering van Orkun Kökcü, die in het bijzonder uitgelicht werd. 'Kökcü als inspirator', zo luidde de kop. "Zoals vaak dit seizoen zorgde hij voor de creatieve momenten. Hij zette zelf de aanval op waaruit hij zou scoren. Het was een veel gezien momentje vooruitdenken van Kökcü, die in de kleinste ruimtes kan spelen en wiens handelingssnelheid blijft verbeteren."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties