Feyenoord hofleverancier in Elftal van de Week Telegraaf

Feyenoord hofleverancier in Elftal van de Week Telegraaf

Feyenoord was dit weekend na de 1-4 zege op Heracles Almelo het vaakst vertegenwoordigd in het Elftal van de Week van De Telegraaf. De krant laat het elftal wekelijks samenstellen door een ex-international en dit keer was dat Martijn Meerdink. Hij pikte Gernot Trauner, Orkun Kökcü en Reiss Nelson eruit.

"Trauner herstelde zich nadat hij doordeweeks in de Conference League voor zijn doen veel ballen inleverde", zag Meerdink. "Dit was weer de echte Trauner tegen Heracles. Heel stabiel. Hoewel je het misschien meer van Senesi zou verwachten, is Trauner de leider achterin bij Feyenoord."

Op het vijfmansmiddenveld van Meerdink was plek voor Kökcü, die in zijn woorden 'echt een klasse beter is dan een tijd geleden'. "Waar hij zich toen misschien te graag wilde bewijzen, gaat het nu veel meer vanzelf. Je ziet terug dat hij door ervaring wijzer en volwassener is geworden. Hij laat zich echt gelden en is bij heel veel goals betrokken. Of dat nu aan het begin van een aanval is of als maker van de goal."

Tot slot Reiss Nelson, die in Almelo goed was voor twee assists en een doelpunt. "Hij heeft met zijn snleheid heel veel dreiging in zijn spel zitten. Hij kan binnendoor en buitenom. Hij is een handenbindertje en had tegen Heracles ook rendement, met assists en een goal. Rendement is heel belangrijk voor dit soort jongens. Dat het er leuk uitziet, is niet genoeg. Ik denk dat hij in dat opzicht in Van Persie een mooie leermeester heeft."

Elftal van de Week
Andries Noppert (Go Ahead Eagles); Joshua Brenet (FC Twente), Gernot Trauner, Eli Dasa (Vitesse); Thom Haye (sc Heerenveen), Ryan Gravenberch (Ajax); Orkun Kökcü, Joey Veerman (PSV), Bart Ramselaar (FC Utrecht); Reiss Nelson, Sydney van Hooijdonk (sc Heerenveen)

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties