Kökcü weer belangrijk: "Dat geeft wel aan hoe ik ermee leef"

Kökcü weer belangrijk: "Dat geeft wel aan hoe ik ermee leef"

Orkun Kökcü was zondag tegen Heracles Almelo wederom belangrijk voor Feyenoord. Net als tegen Slavia Praag was de middenvelder trefzeker, dit keer met de eerste Rotterdamse goal. Na afloop vertelde de middenvelder over de wedstrijd, zijn aandeel in het huidige Feyenoord en spelen tijdens de Ramadan.

In gesprek met RTV Rijnmond ging het in eerste instantie over de vroege tegentreffer die bij Feyenoord hard aankwam. "Je moet gelijk tweehonderd procent geven vanaf het begin van de wedstrijd, terwijl je eigenlijk meer gecontroleerd de wedstrijd wil starten", zei Kökcü daarover. "Ik denk dat deze wedstrijd veel gemakkelijker hadden kunnen winnen. Door die valse start werd het iets moeilijker, maar uiteindelijk zijn we blij met de drie punten."

Zelf speelde Kökcü een belangrijke rol in de comeback die vervolgens werd ingezet. Onder meer met de gelijkmaker, maar ook in het opzetten van de aanvallen was hij weer bepalend. "Dat probeer ik sinds dit jaar elke wedstrijd te doen. Het komt er niet altijd even goed uit, maar ik denk dat ik nu in goede vorm ben, steeds belangrijker word en het team kan helpen als we het moeilijk hebben. Nu sta ik op, in een andere wedstrijd staan andere jongens op. Ik denk dat we elkaar als team gewoon heel goed aanvullen."

Voor Kökcü zat de wedstrijd er uiteindelijk na 76 minuten op. De tank was op dat moment behoorlijk leeg. "Het kan zijn omdat ik meedoe aan de Ramadan. Dat maakt het wel zwaarder dan normaal. Het is moeilijker omdat je minder energie hebt, maar in mijn hoofd krijg ik er meer kracht van. Ik heb de laatste twee wedstrijden belangrijk kunnen zijn, dus dat geeft wel aan hoe ik ermee leef."

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties