Ochtendjournaal: Feyenoord krijgt toch de gedroomde eerste kans op eigen veld

Ochtendjournaal: Feyenoord krijgt toch de gedroomde eerste kans op eigen veld

'Champagne kan koud', kopte De Telegraaf maandagochtend na weer een zege van Feyenoord. Het versloeg stadgenoot Excelsior met 0-2, waardoor de club volgende week definitief beslag kan leggen op de zestiende landstitel uit de clubgeschiedenis. De ochtendkranten namen daar dan ook alvast een voorschot op.

"Of Arne Slot niet veel liever in de eigen Kuip de landstitel wilde veroveren, werd de trainer van Feyenoord meer dan eens gevraagd de afgelopen dagen", schreef het Algemeen Dagblad. "Het leek de trainer van de koploper enigszins te irriteren. Alsof Feyenoord zelf even kon bepalen waar en wanneer het kampioen zou worden. Maar de winst van PSV op Sparta en de eigen 0-2 op Woudestein tegen Excelsior geeft Feyenoord toch de gedroomde eerste kans op eigen veld."

Zo kan de nummer drie van vorig seizoen dus twee wedstrijden voor het seizoensslot al kampioen worden. "Van 12 punten achterstand vorig seizoen op kampioen Ajax naar een voorsprong van inmiddels 13 punten op de Amsterdammers. Het zegt iets over het verval van Ajax, maar zeker ook over de kracht van dit Feyenoord. De ploeg, die aanvankelijk werd bestempeld als een vreemdelingenlegioen, lijkt onaantastbaar in de Eredivisie."

Quinten Timber
Dat bleek ook bij Excelsior weer het geval, zag De Telegraaf. "In Kralingen kwam Feyenoord af en toe even onder vuur te liggen, maar het was geen moment serieus in de problemen. Twee doelpunten van Santiago Gimenez waren voldoende voor de zege op Excelsior. Daarbij was de teruggekeerde Quinten Timber de aangever bij de tweede treffer van de Mexicaan."

Diezelfde Timber liep bij Excelsior 'met de grootste lach van iedereen op zijn gezicht', zo merkte de krant op. "Drie maanden had de middenvelder dag en nacht aan zijn herstel gewerkt en hij kreeg daarvoor de beloning in de vorm van een invalbeurt in de 61e minuut. Zonder terugslag heeft hij zich verzekerd van een plaats in de Feyenoord-selectie voor het kampioensduel tegen Go Ahead Eagles."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties