Veel lof voor Gimenez en 'beste verdediging van Nederland'

Veel lof voor Gimenez en 'beste verdediging van Nederland'

Na de 0-2 zege van Feyenoord op bezoek bij Excelsior haalden drie spelers het Elftal van de Week van De Telegraaf. Arnold Mühren, die het elftal deze week mocht samenstellen, koos achterin voor Lutsharel Geertruida en Dávid Hancko. Doelpuntenmaker Santiago Gimenez was zijn derde keuze en tevens speler van de week.

"Hij is bewegelijk en nuttig in het meevoetballen, daar is hij echt beter in geworden", lichtte Mühren zijn bewondering voor Gimenez toe. "Als je in een moeilijke wedstrijd - waarbij Excelsior op Azarkan na met z'n allen tegen de zestien aanleunt - toch twee goals maakt, dan is dat lekker voor een ploeg. Hij haalde de druk eraf bij Feyenoord."

Over Geertruida: "Die jongen heeft natuurlijk zo'n fantastische ontwikkeling doorgemaakt dit seizoen. Of hij nu rechtsback speelt of in het centrum, dat maakt hem helemaal niets uit. Omdat hij ook kan indribbelen, mensen kan inspelen en in het middenveld komt, waardoor je een overtalsituatie creëert, is hij van enorme waarde in het spel van Feyenoord."

"Zijn teamgenoot Dávid Hancko staat centraal. Dat is de beste linker centrale verdediger van Nederland, als onderdeel van de beste verdediging van Nederland die Feyenoord heeft met normaal gesproken Trauner, Geertruida en Hartman er nog bij. Hij is sterk in de lucht, heeft een goede tackle, is tactisch sterk, maar ook hij dribbelt in en staat niet alleen 'het verkeer tegen te houden', maar brengt zelfs diepte van achteruit als hij gaat lopen.

Elftal van de Week:
Etiënne Vaessen (RKC Waalwijk); Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko, Gijs Smal (FC Twente); Jordy Clasie (AZ), Michel Vlap (FC Twente), Joey Veerman (PSV); Vaclav Cerny (FC Twente), Anastasios Douvikas (FC Utrecht), Santiago Gimenez, Mats Seuntjens (RKC Waalwijk)

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties