Obiku: ''Ik word nog regelmatig aangesproken op mijn winnende goal''

Obiku: ''Ik word nog regelmatig aangesproken op mijn winnende goal''

Mike Obiku kon afgelopen weekend niet ontbreken in De Kuip. Ook de oud-Feyenoorder wilde aanwezig zijn om eregast Jozsef Kiprich bij het thuisduel tegen FC Twente te begroeten. De voormalige aanvaller speelde 105 wedstrijden in het shirt van de Rotterdammers en wist daarin 26 doelpunten te maken. Obiku koestert warme herinneringen aan zijn periode bij Feyenoord en is daarnaast ook lovend over Willem van Hanegem.

"Ja, dat was geweldig", vertelt Obiku in gesprek met De Telegraaf. "Met Van Hanegem heb ik altijd een heel goede band gehad. We hebben urenlang met elkaar gesproken. Over vroeger en over het voetbal. Het was ook heel leuk om Jozsef weer eens te zien. We waren vroeger kamergenoten bij Feyenoord. We konden het goed met elkaar vinden, ook al konden we elkaar helemaal niet verstaan. Jozsef verstond geen Engels en ik geen Hongaars en in het begin ook geen Nederlands, dus het waren net een blinde en een doofstomme die met elkaar in gesprek waren."

Supporters herinneren Obiku vooral van zijn doelpunt tegen Ajax. De aanvaller was in 1995 de grote held in de bekerkraker tegen de Amsterdammers. In de verlenging maakte de spits de golden goal (2-1). "Ik word nog regelmatig herkend en aangesproken op mijn winnende goal tegen Ajax", vertelt hij met een grote glimlach over dat moment. Naast Feyenoord kwam de inmiddels 55-jarige Obiku ook uit voor AZ. "Van Hanegem was daar de trainer en hij vroeg of ik bij AZ wilde komen. Ik ben er maar een half jaar geweest en heb niet veel gescoord, maar wel tegen PSV. Dat was niet toevallig, want ik was altijd heel goed tegen de grote clubs."

Uitwedstrijd tegen AZ
Naast dat er mooie herinneringen werden opgehaald, werd de actualiteit ook besproken. Feyenoord speelt zondag een belangrijke wedstrijd tegen AZ. "Voor mij is Feyenoord de favoriet om daar te winnen. Dit is een belangrijke wedstrijd met het oog op de tweede plaats. Daar moet Feyenoord zich op richten. PSV is denk ik niet meer in te halen, al weet ik niet of zij zo makkelijk in Amsterdam gaan winnen, want Ajax speelt de laatste tijd wel wat beter. Ik ben een Feyenoorder en het maakt me allemaal niet zoveel uit, als Feyenoord maar boven Ajax staat, maar het was natuurlijk wel beschamend dat zo’n grote club als Ajax zelfs even laatste stond.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties