Nieuwkoop: "Op een gegeven moment knaagt dat wel een beetje"

Feyenoord heeft zaterdagavond gewonnen van RKC Waalwijk en kan met een positief gevoel afreizen richting Rome. Toch was het spel niet foutloos en hebben de drie punten veel moeite gekost, zo zag ook doelpuntenmaker Bart Nieuwkoop.

"Ja klopt, het was erg moeizaam", begint de rechtsback tegenover ESPN. "Zij komen met tien man te staan, dan wordt het niet altijd veel makkelijker. Maar dan moet je de bal goed rond laten gaan en een hoog baltempo hanteren. Dit deden wij niet altijd, tweede helft zie je ook dat we eigenlijk rond de zestien aan het voetballen zijn en dan moet je loopacties blijven maken. Dat moet wel beter."

Na bijna negentig wedstrijden in het shirt van Feyenoord maakte Nieuwkoop tegen RKC Waalwijk zijn eerste doelpunt. "Ik heb er lang op moeten wachten. Op een gegeven moment knaagt dat wel een beetje, want je wil hem graag maken. Dat hij vandaag valt is dan lekker. Ik stond op de goede plek, dus ik ben er heel blij mee."

"Dat gevoel had ik eigenlijk vandaag niet", reageert Nieuwkoop op de vraag of Feyenoord de wedstrijden niet altijd op 100% scherpte begint. "We komen wel weer achter en ik denk dat we af en toe wat beter in de restverdediging moeten staan, omdat ze met sommige counters wel eruit konden komen. Dat moet beter." Ondanks dat de thuisploeg met tien man stond, vond de rechtsback van de Rotterdammers het wel spannend op het einde. "Tuurlijk, je hebt wel momenten dat je waakzaam moet blijven. Ondanks dat je veel de bal hebt, kunnen zij op snelheid eruit komen. Dat hebben we uiteindelijk prima gedaan."

Na de nederlaag tegen FC Twente is de winst op RKC Waalwijk extra belangrijk voor het goede gevoel. Dat het dan wat moeizaam gaat, maakt niet uit voor Nieuwkoop. "Zeker. Dat is ook iets wat de trainer vorige week heeft gezegd. Ook moeizame wedstrijden moet je op karakter winnen. Dat werd nogmaals benadrukt in de rust. Je kan niet altijd met mooi voetbal winnen, dus dat hebben we vandaag wel goed gedaan."

Lees meer over
Bart Nieuwkoop
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties