Treffer Nieuwkoop levert Feyenoord drie punten op in Waalwijk

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk weten te winnen. Na de nederlaag tegen FC Twente hebben de Rotterdammers uitstekend gereageerd door nu wel de drie punten mee terug te nemen. Quinten Timber en Bart Nieuwkoop draaiden een achterstand in Waalwijk om.

Slot gaf voorafgaand aan de wedstrijd aan dat hij een reactie wilde zien van zijn ploeg na de nederlaag tegen FC Twente. Feyenoord begon met Luka Ivanušec als linksbuiten, en Ramiz Zerrouki op de plek van Mats Wieffer, die ziek was afgehaakt. De woorden van Slot hebben weinig invloed gehad. In het eerste gedeelte was alleen het uitvak in vorm, dat luidkeels aanwezig was in Waalwijk. Nadat Feyenoord wel een groot deel het balbezit had, was het Cleonise die met een individuele actie Justin Bijlow wist te passeren.

Met de wetenschap dat PSV wederom wist te winnen en het gat opgelopen was naar tien punten, zocht Feyenoord de aanval. Er waren wat mogelijkheden via Gimenez en Ivanušec. Alleen RKC Waalwijk had het achterin goed voor elkaar, en het was voor de Rotterdammers zoeken naar openingen. Quinten Timber zorgde tien minuten voor de rust voor de gelijkmaker. De middenvelder schoot raak via de binnenkant van de paal. Voor Feyenoord bleef het opletten, want nog geen twee minuten later kreeg RKC een levensgrote kans om opnieuw op voorsprong te komen.

yv2023114yv2023114a1a07074

Vlak voor rust was het Stengs met een uitstekende steekpass op Gimenez, die vervolgens neer werd gehaald in de zestien. Na het inmengen van de VAR werd verdediger Adewoye met een rode kaart van het veld gestuurd en kreeg de Mexicaan een uitgelezen kans om Feyenoord op voorsprong te schieten vanaf de stip. Gimenez besloot om een panenka in te zetten, wat hopeloos en pijnlijk de mist in ging. De inzet van de spits ging over het doel en daardoor werd de kleedkamer opgezocht met een gelijke stand.

Slot wisselde Paixão voor Jahanbakhsh tijdens de rust. De Braziliaan kreeg in de eerste helft een tik tegen zijn knie en is momenteel ook niet in vorm. Met de international van Iran werd gezocht naar een treffer. Met grote kansen voor Jahanbakhsh, Hartman en Timber waren de Rotterdammers al snel dichtbij een doelpunt. Het was uiteindelijk Nieuwkoop die een rebound wist binnen te tikken en verantwoordelijk was voor de treffer die voor veel opluchting zorgde.

yv2023114yv2023114a1c08414

Uiteindelijk werd er geen derde treffer gemaakt door Feyenoord. Calvin Stengs was uit een vrije trap nog dichtbij en zag een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel. De stadionclub kan zich nu gaan opmaken voor een kraker in de groepsfase van de Champions League. De Rotterdammers treffen dinsdagavond SS Lazio in Rome en zijn bij een overwinning dichtbij overwintering in het miljoenenbal. In het Stadio Olimpico zal dan wel een hoger niveau behaald moeten worden dan in Enschede en in Waalwijk.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties