Van den Herik: ''Dan zorg je dat Feyenoord er beter van wordt''

Van den Herik: ''Dan zorg je dat Feyenoord er beter van wordt''

Leo Beenhakker en Jorien van den Herik, respectievelijk oud-trainer en -voorzitter van Feyenoord, gaan opnieuw samenwerken. Dit keer in de politiek. Ze sluiten zich als kieslid op de voorlaatste plaats en als lijstduwer aan bij 50Plus, zo maakt de Rotterdamse tak van de politieke partij woensdag bekend.

50Plus heeft een duidelijk standpunt over een nieuw Feyenoord-stadion. De club besloot eind vorig jaar de plannen rondom Feyenoord City voorlopig in de ijskast te zetten. Het project ligt tot in ieder geval deze zomer stil. 50Plus vindt dat de bouw van een nieuw Feyenoord-stadion alleen door kan gaan als kan worden aangetoond dat Feyenoord er in financieel opzicht op vooruit gaat. Ellen Verkoelen, fractievoorzitter van 50Plus Rotterdam, vecht al vier jaar voor de belangen van Feyenoord-supporters die zich niet kunnen vinden in de stadionplannen.

''Verkoelen verdient grote waardering voor haar inzet als soliste. Ik ben nog onverminderd vaak op reis, maar ik volg haar energie op de voet. Haar visie op Feyenoord City spreekt me aan'', geeft Van den Herik woensdag aan in een persbericht. ''De omgeving rond De Kuip kan een upgrading héél goed gebruiken. Weg met die lelijke loodsen en spoorbanen. Maar als je een beetje hart hebt voor die stad en Rotterdammer bent, begin je met zo’n operatie met De Kuip als startpunt en zorg je a priori dat Feyenoord er beter van wordt.''

Van den Herik, die onder meer als voorzitter ruim twintig jaar verbonden was aan Feyenoord, geeft aan dat vooral de bouwwereld er met een nieuw stadion op vooruit gaat. ''Ik kom zelf uit de bouwwereld en weet dat niet Feyenoord, maar vooral de bouwwereld er beter van wordt. Dat kan niet. Dat verzet van Verkoelen steun ik. Ik hardop. Leo Beenhakker in de anonimiteit. Hij heeft geen zin meer om op de barricaden te staan, maar wilde met z’n kandidatuur toch zeggen dat hij het volledig met ons eens is.''

Lees meer over
Feyenoord City
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties