Netten blijven voorlopig zichtbaar in De Kuip

Netten blijven voorlopig zichtbaar in De Kuip

Het ziet er voorlopig niet naar uit dat de netten in De Kuip gaan verdwijnen. Feyenoord voelt er weinig voor om een pilot te draaien om tijdens minder risicovolle wedstrijden de netten weg te halen in het stadion. Dit blijkt uit een overleg tussen de Feyenoord Supportersraad en de directie van de Rotterdammers.

''Feyenoord geeft aan dat de netten overeind blijven, zolang de KNVB-regels blijven'', is te lezen in notulen van het overleg op de website van FSV De Feijenoorder. ''De FSR betreurt dit, maar begrijpt het standpunt vanuit Feyenoord. Zij willen niet het risico lopen dat een wedstrijd gestaakt wordt en dat deze wedstrijd op een later moment ingehaald moet worden.''

Feyenoord heeft in april vorig jaar besloten om rondom alle resterende wedstrijden netten te plaatsen in De Kuip. De club voelde zich genoodzaakt om maatregelen te nemen vanwege de strenge regels van de KNVB. Meerdere keren een beker bier op het veld kan ervoor zorgen dat een wedstrijd definitief wordt gestaakt.

Afgelopen seizoen heeft Feyenoord tijdens de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles nog wel overleg gevoerd met de KNVB. De Rotterdammers wilden de netten tijdens het belangrijke duel eenmalig verwijderen, maar de voetbalbond gaf aan dat het strikt de regels zou blijven hanteren. Een beker bier zou een staking van de kampioenswedstrijd kunnen betekenen, en Feyenoord wilde dit risico voorkomen en liet de netten staan.

Het is logisch dat Feyenoord de netten laat staan
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties