Nederlands elftal treft Kroatië in De Kuip

Nederlands elftal treft Kroatië in De Kuip

Vanmorgen tijdens de loting op het hoofdkantoor van de UEFA in Nyon is bekend geworden wie het Nederlands Elftal treft in de halve finale van de Nations League. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman is gekoppeld aan Kroatië. De wedstrijd wordt op 14 juni gespeeld in De Kuip.

Italië en Spanje spelen een dag later tegen elkaar in het stadion van FC Twente. De finale van de Nations League wordt gespeeld op 18 juni in De Kuip. Oranje kan in eigen land revanche nemen voor de verloren finale van de Nations League in 2019 tegen Portugal.

De Nations League wordt de eerste grote proef voor Ronald Koeman, die is teruggekeerd als bondscoach. Hij was met Oranje in 2019, in zijn vorige periode als bondscoach, ook al actief in het finaletoernooi van de Nations League.

Reactie Koeman
''Ik verheug me op het toernooi. Het is goed om te spelen om een prijs, en zeker na de verloren finale van 2019 willen we wat rechtzetten", vertelt Koeman in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Daarbij vind ik het erg leuk dat de wedstrijden in Nederland worden gespeeld; dat is prachtig voor onze fans en natuurlijk ook voor onszelf."

Lees meer over
De Kuip Oranje
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties