NEC bereikt finale van de TOTO KNVB Beker

NEC bereikt finale van de TOTO KNVB Beker

Feyenoord en FC Groningen weten welke tegenstander het kan treffen in de finale van de TOTO KNVB Beker. Donderdagavond om 20:00 uur trappen beide teams af voor de tweede halve finale, terwijl de eerste halve finale dinsdagavond al werd afgewerkt in Leeuwarden. Daar bereikte NEC een speciaal moment in de clubhistorie door met 1-2 te winnen van SC Cambuur en de finale van het bekertoernooi te bereiken.

Hoewel op papier NEC de duidelijke favoriet was voor het affiche, zorgde het stadion en de fans van Cambuur ervoor dat de ploeg uit Leeuwarden op voorsprong kwam na 24 minuten voetballen. De uitploeg was wel duidelijk de betere ploeg met het aantal schoten en balbezit, en kwam daardoor ook volledig terecht op gelijke hoogte. Al duurde het wel een tijdje voordat de Nijmegenaren het net wisten vinden: pas in de zestigste minuut. In het vervolg van de reguliere speeltijd bleef het spelbeeld hetzelfde, totdat NEC op fitheid in de verlenging het verschil kon maken via Kodai Sano.

Om tot de finale te komen heeft NEC een lange route afgelegd. Wel werden er in de meeste rondes relatief gunstige teams geloot. In de eerste twee rondes werden met Roda JC (5-3) en GVVV (1-6) namelijk clubs uit de Keuken Kampioen Divisie en van amateurniveau verslagen. In de achtste finale stond de uitdaging om in eigen huis te winnen van Go Ahead Eagles. Nadat die missie met succes (2-1) werd afgerond, was ADO Den Haag vervolgens in de kwartfinale geen partij (3-0) voor de Nijmegenaren. Eén ding is zeker: het zal op zondag 21 april voorafgaand aan de wedstrijd rondom De Kuip een groot feest worden met supporters van NEC, want zij bereiken voor de vijfde keer in de clubgeschiedenis de finale.

Lees meer over
KNVB Beker
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties