''Natuurlijk hoop ik bij Feyenoord, maar dat kan ook elders''

''Natuurlijk hoop ik bij Feyenoord, maar dat kan ook elders''

Tidjany Touré kwam afgelopen zomer over van Paris Saint-Germain naar Feyenoord. De Rotterdammers verhuurden de aanvaller tijdens de winterstop aan FC Dordrecht. De 20-jarige Touré heeft een contract getekend voor één seizoen, met een cluboptie voor twee jaar. Hij hoopt tijdens de voorbereiding op een kans van trainer Arne Slot.

''Hoewel we met FC Dordrecht veel meer verloren hebben dan gewonnen, ben ik tot nu toe blij geweest met mijn verhuurperiode. Dit was goed voor mijn carrière. Ik heb veel kunnen spelen en kunnen leren. Sowieso dit seizoen, het eerste jaar dat ik los was van mijn familie en voor mezelf moest zorgen. Dat was in het begin best moeilijk. Leren koken, met pasta als mijn favoriet, een eigen leven leiden en ook nog eens bij een andere club belanden.''

''Ik ben hier absoluut een betere speler geworden, in een competitie met veel jonge spelers die echt wat kunnen leren op dit niveau'', vervolgt Touré in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''Waar ik volgend seizoen speel? Dat is nog onduidelijk. Natuurlijk hoop ik bij Feyenoord, maar dat kan ook elders.'' Afgelopen week werd bekend dat Touré in de belangstelling staat van diverse clubs uit de Eredivisie.

Trainer Michele Santoni is tevreden met zijn ontwikkeling. ''Zeker over zijn houding, zijn manier van werken en de instelling om beter te worden. Maar ik zie ook dingen die hij beter kan doen. Maar nadat hij een lange periode niet gevoetbald had en onduidelijk was wat zijn werkelijke kwaliteiten waren, heeft hij zich goed gemanifesteerd. Met Mark Ruijl heb ik regelmatig contact gehad over zijn voortgang.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties