"Na Gimenez hoort iemand te staan die 11 of 12 goals maakt"

"Na Gimenez hoort iemand te staan die 11 of 12 goals maakt"

Feyenoord is in het eerste duel van 2024 direct tegen puntenverlies aangelopen. De wedstrijd tegen NEC, die in 2-2 eindigde, was er volgens de analisten van Studio Voetbal een met twee gezichten. In de eerste helft domineerde Feyenoord, maar na rust gaf de ploeg de controle ook heel snel weer uit handen.

"De eerste helft was een van de beste helften die ik van Feyenoord heb gezien dit seizoen", trapte Pierre van Hooijdonk af. "NEC is niet dichter dan 30 meter bij de goal van Feyenoord gekomen. Tot die vrije trap in de 44e minuut. Dan kom je na rust terug, gaat Bijlow in de fout, is het 2-2 en moet je de muur van NEC gaan slechten. In de tweede helft was er niet veel meer over van het Feyenoord van de eerste helft."

Weinig doelpuntenmakers
Buiten het verval na rust, vond Van Hooijdonk ook dat Feyenoord in de eerste helft meer had moeten scoren. "Ze creëerden veel kansen. Timber kreeg de grootste, toen hij op een paar meter de bal te wild over schoot. Dat zijn wel momenten waarop je wedstrijden killt." Dat bracht de oud-spits op een groter probleempunt: buiten topscorer Gimenez (19 goals) heeft Feyenoord weinig echte doelpuntenmakers. "Op plek twee hoort iemand te staan die er ook 11 of 12 maakt. Dat is nu Timber met 6 goals; dat is eigenlijk best weinig."

Ibrahim Afellay kijkt daarbij vooral naar de vleugels. "We zijn zeventien wedstrijden verder en er komt nog steeds niks van de flanken af. Dat is het grote verschil met PSV. Die hebben individueel zoveel klasse, met genoeg spelers die ook slechte wedstrijden kunnen beslissen. Dat heeft Feyenoord niet. Dat zag je vandaag ook, met name in de tweede helft, waarin ze geen kans meer hebben gehad."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties