Ochtendjournaal: Wat is wijs, toch nog een aankoop?

Ochtendjournaal: Wat is wijs, toch nog een aankoop?

De Eredivisie is weer hervat, en bij Feyenoord is er direct genoeg voer voor discussie. In de eigen Kuip kwam de ploeg niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen NEC, waarbij problemen van voor de winterstop opnieuw de kop opstaken. In de ochtendkranten werd nabeschouwd en de vraag gesteld of Feyenoord niet toch de markt op moet.

"Feyenoord wervelde in de eerste helft, maar op slag van rust stak een bekend euvel weer de kop op", zo schreef het Algemeen Dagblad een dag na de wedstrijd tegen NEC. "NEC kon bij een dood spelmoment via Dirk Proper zomaar toeslaan. De 2-1 leek aanvankelijk nog geen ramp, omdat het niveauverschil aanzienlijk was. Maar toen Justin Bijlow kort na rust een afstandsschot van Magnus Mattsson door zijn handen liet glippen was er opeens paniek. NEC koesterde vervolgens de 2-2 en Feyenoord kon het met vijf wissels niet meer voorkomen."

Met het puntenverlies loopt de spanning voor de tweede seizoenshelft nu alweer op, terwijl Feyenoord aanvankelijk op 'een eiland' op plek twee leek te staan. "Koploper PSV was al wel aardig uit zicht. Die kloof is vergroot van 10 tot 12 punten. Maar op dit moment een groter punt van zorg in Rotterdam: FC Twente staat op nog maar twee punten van Feyenoord. Het veroveren van plek twee mag dan verre van sexy klinken voor een regerend kampioen, het is voor Feyenoord toch echt van levensbelang met een gegarandeerd ticket voor de Champions League. Dan is onnodig puntverlies pijnlijk."

Toch een versterking?
"Wat is wijs, toch nog een aankoop?", kopte De Telegraaf. "Gaan aankopen of een of twee huurlingen het verschil maken in de strijd om plek twee? Die vraag moet directeur Dennis te Kloese de komende week gaan beantwoorden als zijn trainer Arne Slot opnieuw bij hem aanklopt na het puntenverlies tegen NEC. En waar zou die speler tegen de Nijmegenaren het verschil hebben kunnen maken?"

De krant herhaalde de afweging die Slot al vaker uitlegde, als het om winterse versterkingen gaat. "Feyenoord komt al gauw in dezelfde categorie waarin het afgelopen zomer shopte. Spelers tussen de 5 en 10 miljoen euro, die nog verder moeten ontwikkelen. Met het risico dat zo'n speler - mocht Feyenoord al willen investeren terwijl het nu kansloos is voor de landstitel - ook weer tijd nodig heeft. Van dergelijke types heeft de club er immers nog wat. Luka Ivanusec, Ondrej Lingr, Ayase Ueda en Ramiz Zerrouki lopen pas een half jaartje mee en hebben middenin de Champions League-campagne niet meteen het ritme van Feyenoord kunnen oppakken. Nagenoeg alle nieuwkomers hebben tijd nodig om aan het 'Slot-voetbal' te wennen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties