Mourinho: ''Ervaring helpt niet in finales''

Mourinho: ''Ervaring helpt niet in finales''

José Mourinho won, net als Feyenoord als club, alle vier de finales die hij meemaakte. Een van die twee foutloze reeksen gaat morgen dus beëindigd worden. De trainer rekent zich niet rijk na alle eerdere gewonnen finales.

"Ervaring helpt niet in finales. Ik beleef deze finale alsof het mijn eerste van twintig jaar geleden is. Deze finale is speciaal, maar dat verhaal van The Special One, dat hoeft er niet meer bij worden gehaald. Dat is iets uit het verleden, uit een periode dat ik jonger was en minder volwassen. Later besef je dat het meer over het team moet gaan en minder over jezelf. Dat is ook gebeurd.”

Mourinho noemde Nederlandse clubs en trainers eerder wel eens naïef in finales. Daar is de oefenmeester schijnbaar deels op teruggekomen, zo meldt het Algemeen Dagblad. "Dat weet ik niet. Ajax won Europese prijzen, PSV won in het verleden de Europa Cup 1 en Feyenoord won de UEFA Cup nog in 2002 met mijn vriend Pierre van Hooijdonk."

Het veel te kleine stadion in Tirana zorgt ook bij de Portugees enigszins voor gefronste wenkbrauwen, maar er is ook begrip. "Dit is een belangrijk moment voor Albanië en het stadion is erg mooi, maar het is jammer dat de capaciteit niet groot is. Je kunt de UEFA bekritiseren dat ze niet voor een stadion voor zestigduizend toeschouwers hebben gekozen. Verder ben ik blij om hier te mogen spelen, want je moet ook andere landen in Europa laten genieten van finales."

Geen favoriet morgen
Volgens Mourinho is er geen favoriet. ''Nee. Voor mij is het 50-50. Ik zou zeggen van wel als mijn gevoel is dat we beter zijn dan Feyenoord. Dat is niet het geval. Dat gevoel heb ik niet. Ik zou altijd zeggen dat het tegen Feyenoord 50-50 is.''

''Eerlijk, als kijkt naar wat Feyenoord in de competitie heeft gedaan en op de manier waarop zij een lastige halve finale hebben gespeeld: het niveau van deze competitie werd steeds hoger en hoger. De manier waarop zij dat deden. Feyenoord is een lastige tegenstander. Karsdorp? hij speelt'', sluit de trainer af.

Lees meer over
Feyenoord Conference League 2021/2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties