Moeizame communicatie met Paixão: ''Hij weet niet wat ik bedoel''

Moeizame communicatie met Paixão: ''Hij weet niet wat ik bedoel''

Igor maakt de verwachtingen bij Feyenoord voorlopig nog niet waar. De Braziliaan werd gehaald als directe vervanger van de vertrokken Luis Sinisterra. Paixão moet het bij Feyenoord voorlopig doen met enkele speelminuten als invaller. Vooral de communicatie met de 22-jarige buitenspeler verloopt moeizaam. Hij is namelijk ook de Engelse taal niet machtig.

''Het maakt het ongelooflijk lastig als ik zeg: 'Go, go, go', dat hij dan niet weet wat ik bedoel'', geeft trainer Arne Slot aan. ''Bij press, press, press, weet hij ook niet wat ik zeg. Dan roep ik het vanaf de zijlijn, maar dat geldt natuurlijk ook voor zijn medespelers. Dan moet je wel verschrikkelijk goed zijn, wil je dan nog het verschil kunnen maken. Als je eigenlijk heel veel moeite hebt om te communiceren met je medespelers. De enige manier om die jongen beter te laten worden is om hem speeltijd te geven en uiteraard Engelse les te laten volgen. Dan kan hij de simpele woorden beter begrijpen.''

Justin Bijlow
Slot is verder lovend over de doelman van Feyenoord, die momenteel topfit onder de lat staat. ''Of hij goede zaken kan doen wat betreft Oranje, dat weet ik niet. Ik ben ook geen bondscoach. Maar ik hoor en lees wel van allerlei bondscoaches dat ze bij spelers vooral naar de grote wedstrijden kijken. Dat is onze wedstrijd tegen FC Midtjylland ook. Weliswaar niet in de Champions League, maar in de Europa League.

''Bijlow was zondag tegen FC Twente, toch ook een grote wedstrijd, prima", aldus Slot, die ook nog ingaat op de wedstrijd van morgen. "We gaan het zien. We zullen tegen deze Deense tegenstander beter moeten verdedigen dan vorige week in Herning. Maar nogmaals, ook toen kregen ze weinig kansen. Maar wij ook niet. Dat moet anders.''

Lees meer over
Arne Slot Igor Paixão
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties