Milambo: "Ik zou het mooi vinden als ook dit record ooit wordt verbroken"

Milambo: "Ik zou het mooi vinden als ook dit record ooit wordt verbroken"

Als jongste debutant in de geschiedenis van Feyenoord breng je bepaalde verwachtingen mee in het vervolg van je carrière. Het is alweer ruim tweeënhalf jaar geleden dat Antoni Milambo voor het eerst het veld van De Kuip betrad en inmiddels is hij een vast onderdeel van de eerste selectie. De middenvelder maakt in de minuten dat hij de kans krijgt telkens een goede indruk.

Eén van die indrukken liet hij achter in de uitwedstrijd tegen PSV, toen hij verrassend genoeg een basisplaats kreeg van trainer Arne Slot. "Ik kreeg op zaterdag na de training te horen dat ik zou starten in de topper", vertelt Milambo in gesprek met De Feijenoorder. "Het was voor mij een droom die uitkwam om in zo’n affiche aan de aftrap te mogen staan. Ik heb vooral geprobeerd te genieten van het moment en mijn eigen spel te spelen."

Als jonge voetballer begon Milambo zijn avontuur bij SV DEHMusschen, maar het duurde niet lang voordat hij kwam te spelen in Feyenoord Onder 10. "Een jongen uit de buurt speelde toen al bij Feyenoord Academy en vertelde mij alles over de jeugdopleiding en ik dacht: dat wil ik ook! Op die leeftijd zag ik voetbal nog als een hobby en vond ik het gewoon heel leuk om te doen, maar toen ik in de O14 terechtkwam, begon het echte geloof te groeien en wilde ik vol voor mijn kans gaan om profvoetballer te worden."

Debuut
Zijn eerste officiële speelminuten in het shirt van Feyenoord waren op 12 augustus 2021, in de Conference Leaguewedstrijd tegen FC Luzern. Een moment om nooit te vergeten voor de toen 16-jarige middenvelder. "Al die jaren had ik gedroomd van mijn debuut, en daar stond ik dan, zestien jaar oud, met mijn familie en vrienden op de tribune. Een speciaal moment voor mij, maar ook voor mijn familie. Om dan na afloop de complimenten te krijgen van de technische staf, supporters en teamgenoten, dat was heel bijzonder. Natuurlijk ben ik trots dat ik nu de jongste debutant van Feyenoord ben. Maar records zijn er om te breken en ik zou het mooi vinden als ook dit record ooit wordt verbroken, maar dat mag nog wel een aantal jaartjes duren."

Verschillende teams
Dit seizoen is het een kwestie van zoveel mogelijk speelminuten maken en dat probeert Milambo in het eerste elftal, maar ook in de Youth League en bij Feyenoord Onder 21. "In het begin vond ik het lastig om voortdurend tussen verschillende teams te schakelen. Het voelde soms als een teleurstelling, alsof ze me nog niet klaar vonden voor het eerste elftal. Ik heb toen veel gesprekken gevoerd met mensen binnen de club, wat mij mentaal sterker heeft gemaakt."

Dat Milambo moest spelen met Feyenoord O21 en O19 had niks te maken met het feit dat hij niet goed genoeg was en toen hij dat meekreeg ging de knop om. "Ik moest fit blijven en minuten maken. Als het nog niet lukt in het eerste, zal ik die minuten moeten maken bij andere teams en daar ben ik nu juist dankbaar voor. Het geeft mij de kans om te bewijzen dat ik me heb ontwikkeld en dat ik op de deur klop van het eerste team."

Lees meer over
Antoni Milambo
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties