Milambo: "Ik had niet eens door dat ik tegenover Griezmann stond"

Milambo: "Ik had niet eens door dat ik tegenover Griezmann stond"

Antoni Milambo en Gjivai Zechiël hebben elkaar op jonge leeftijd leren kennen in de jeugd van Feyenoord. Doordat dat ze samen in diverse jeugdelftallen actief waren, zijn ze inmiddels ook hele goede vrienden buiten het veld. Samen blikken ze terug op hun eerste volledige jaar bij het eerste elftal.

"Bij de start van de voorbereiding voelde ik me heel fit en sterk. Al in de eerste week kreeg ik van de trainer te horen dat ik echt onderdeel zou worden van de selectie en ik kreeg een eigen rugnummer", vertelt Milambo in het Feyenoord Magazine. Zechiël kreeg het pas later te horen, want hij mocht in de voorbereiding meetrainen met het idee zichzelf te bewijzen. Dat lukte uiteindelijk. "Op de dag nadat de transferperiode was afgelopen, vertelde de trainer dat ik net als Anto en Leo Sauer bij de selectie zou blijven."

Op 27 augustus 2023 maakte Zechiël zijn officiële debuut voor Feyenoord. Tijdens de wedstrijd was het nog lastig om te beseffen, maar daarna kwamen al snel de tranen. "Ik dacht op dat moment terug aan alles wat ik tot dat moment had meegemaakt als voetballer, zoals de moeilijke momenten in de jeugd. In mijn eerste jaar bij Onder 15 zat ik bijvoorbeeld vaak op de bank. Mentaal was dat best zwaar."

Champions League
Terwijl Milambo nog twijfelt wat zijn hoogtepunt was van afgelopen seizoen, haakt Zechiël in: "Ik zou toch voor de Champions League gaan. Broer, je hebt gewoon tegen Griezmann gespeeld." Milambo vertelt vervolgens dat de impact van zijn actie tegenover Griezmann enorm was. "Na die wedstrijd heb ik heel veel berichten op mijn telefoon ontvangen. Die truc deed ik echt op intuïtie. Ik had niet eens door dat ik tegenover Griezmann stond."

"Ik denk dat het er op zulke momenten vooral om draait hoe sterk je bent in je hoofd. Als je vertrouwen hebt, durf je zo'n actie tegen Griezmann te maken", vervolgt Milambo. Zechiël is onder de indruk van de ontwikkeling die zijn vriend en teamgenoot heeft gemaakt. "Antoni heeft ook de straatmentaliteit. Hij heeft vroeger veel op pleintjes gevoetbald. Dan boeit het niet tegen wie je speelt, ook niet als je tegenstander Antoine Griezmann heet. Bovendien is het de bedoeling dat Antoni op een dag even goed is."

Lees meer over
Antoni Milambo Gjivai Zechiël
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties