Milambo: "Ik ben blij dat ik zoveel minuten heb kunnen maken"

Antoni Milambo gaat naar alle verwachting aan het begin van volgende week zijn handtekening zetten onder een contract dat hem nog een aantal jaar aan Feyenoord zal verbinden. De talentvolle middenvelder is een volwaardig onderdeel van de selectie van Arne Slot en kan op steeds meer minuten rekenen. Onlangs maakte hij zijn basisdebuut tegen FC Volendam. In een nieuwe aflevering van #IntoTheWeekend vertelt Milambo meer over zijn privéleven en de eerste seizoenshelft.

De 18-jarige middenvelder begon het nieuwe jaar met de selectie van Feyenoord op trainingskamp in Marbella. Hoe Milambo terugkijkt op die week? "Als je voor een langere tijd met die jongens bent, leer je heel veel. Ik denk dat je met een trainingskamp ook wel een bepaalde band opbouwt, op het veld en daarbuiten. Het is altijd wel goed voor het team. Je bent 24/7 met je teamgenoten en doet alles samen. Van ontbijt tot diner ben je met elkaar, dus dat voelt wel anders."

"Heel goed eigenlijk", reageert Milambo op de vraag hoe hij zijn band zou omschrijven met zijn teamgenoten. "Ik denk dat iedereen wel heel goed met elkaar is. Ik was altijd al goed met Lutsha, omdat ik hem al langere tijd ken. En ook met Gjivai (Zechiël, Red.), maar sinds Leo (Sauer, Red.) naar Feyenoord is gekomen heb ik eigenlijk iedere dag een betere band met hem. Dávid Hancko, Quinten, Calvin, maar eigenlijk met iedereen wel."

Eerste seizoenshelft
Met vijf doelpunten uit tien wedstrijden (inclusief Feyenoord Onder 21) kan Milambo terugkijken op een goede eerste seizoenshelft, zo vindt hij zelf ook. "Ik kijk er wel positief op terug. Ik denk dat ik wel trots kan zijn, vooral omdat ik meer minuten heb gemaakt dan ik had verwacht. Ik dacht vooraf meer aan Eredivisie-minuten en geen Champions League-minuten. Maar ik ben blij dat ik zoveel minuten heb kunnen maken en ik hoop op nog meer in de tweede seizoenshelft." Zijn mooiste momenten? "Ik denk toch wel mijn laatste goal tegen De Graafschap. En mijn actie tegen Griezmann", vertelt hij met een hele grote glimlach.

Lees meer over
Antoni Milambo
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties