Mexicaanse media melden akkoord tussen Feyenoord en Cruz Azul

Mexicaanse media melden akkoord tussen Feyenoord en Cruz Azul

Feyenoord en Cruz Azul hebben maandagavond laat een akkoord weten te bereiken over de 21-jarige spits Santiago Giménez, zo melden diverse journalisten uit Mexico. De Rotterdammers maken vier miljoen euro over voor 50% van de transferrechten.

Feyenoord kan in de zomer van 2023 nog eens 40% van de transferrechten kopen tegen een bedrag dat op dit moment nog niet bekend is. Cruz Azul wil een deel van de rechten behouden, omdat ze verwachten dat de spits in de toekomst voor een groot bedrag De Kuip gaat verlaten.

Volgens ESPN Mexico heeft Cruz Azul op dit moment een clausule van acht miljoen euro in zijn contract staan. Giménez heeft nog een verbintenis tot medio 2023 en de nadrukkelijke wens om naar Feyenoord te vertrekken. De Mexicanen zijn daarom bereid om met de Rotterdammers mee te werken aan een unieke constructie. Na dagen onderhandelen over de details is er nu dus een akkoord.

Journalist Cesar Luis Merlo weet er nog eens aan toe te voegen dat Giménez woensdag gewoon nog zijn wedstrijd gaat spelen voor Cruz Azul. De Mexicanen nemen het in de competitie op tegen San Luis. RTV Rijnmond wist vanmiddag in de podcast nog te melden dat de speler zelf al weken een persoonlijk akkoord heeft met Feyenoord.

Supporters nemen al afscheid op sociale media
Giménez speelt al zijn gehele leven voor Cruz Azul en is daar uitgegroeid tot een publiekslieveling. De supporters zijn de 21-jarige spits enorm dankbaar voor de afgelopen seizoenen en gunnen hem een stap naar Europa. Sinds de media dagelijks praat over Giménez en Feyenoord hebben de sociale media accounts van Feyenoord er al duizenden volgers bij.

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties