MATCHDAY! The road to Budapest begint in Rome

MATCHDAY! The road to Budapest begint in Rome

Het is weer matchday! Feyenoord begint haar Europese campagne vanavond, helaas zonder meegereisde supporters, in Rome tegen Lazio. Het is het begin van de groepsfase van de Europa League, waar de Rotterdammers naast Lazio ook SK Sturm Graz en FC Midtjylland treffen. De wedstrijd begint vanavond om 21:00 uur en is live te volgen via ESPN, Veronica en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
Het team van Arne Slot leeft met vertrouwen toe richting de wedstrijd in Stadio Olimpico van vanavond. Feyenoord won in de laatste vijf wedstrijden namelijk vier keer tegen Vitesse (2-5), RKC Waalwijk (0-1), FC Emmen (4-0) en Go Ahead Eagles (3-4). Tussendoor werd wel met 0-0 gelijkgespeeld tegen sc Heerenveen. Het zorgde er, mede dankzij verschillende misstappen van de concurrenten, voor dat Feyenoord terug te vinden is op plek twee, op twee punten achterstand van koploper Ajax.

Vanavond speelt Feyenoord voor het eerst sinds twee jaar weer in de Europa League. De laatste keer was onder Dick Advocaat, toen de Rotterdammers er in een groep met Dinamo Zagreb, Wolfsberger AC en CSKA Moskou niet in slaagden om uit de groepsfase te komen. Maar onder Slot is alles anders, dus laten we hopen op een nieuw fantastisch Europees seizoen.

MATCHDAY! The road to Budapest begint in Rome

Als Feyenoord in de groep als eerste eindigt gaat het direct door naar de volgende ronde van de Europa League. Eindigen de Rotterdammers als tweede, dan moet het een tussenronde spelen tegen de nummer drie van een groep uit de Champions League. Mocht Feyenoord derde worden, dan gaat het naar de knock-outfase van de Conference League. De nummer vier van de poule overwintert niet in Europa en vliegt er dus direct uit.

Lutsharel Geertruida is niet met de groep afgereisd naar Italië omdat hij de ziekte van Pfeiffer heeft. Marcus Pedersen is zijn vervanger. De Noor kampte na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (3-4) met knieklachten, maar is fit genoeg bevonden om te starten. Quilindschy Hartman krijgt vanavond vermoedelijk de voorkeur boven Fredrik Bjørkan. De Argentijnse aanwinst Ezequiel Bullaude is nog in afwachting van de juiste papieren en is niet inzetbaar.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko, Hartman; Timber, Szymański, Kökcü; Wålemark, Danilo, Dilrosun

Wie moet de voorkeur krijgen als linksback?

Lazio
De ploeg van oud-Chelsea en -Juventus trainer Maurizio Sarri is niet goed begonnen aan de Serie A. In de eerste vijf competitiewedstrijden werd er slechts twee keer gewonnen van Bologna (2-1) en Inter (3-1). De duels tegen Torino (0-0) en Sampdoria (1-1) werden gelijkgespeeld, terwijl afgelopen weekend met 1-2 werd verloren van Napoli. Sarri was woensdagmiddag op de persconferentie complimenteus over Feyenoord.

"Het is een gevaarlijke ploeg. Ze stonden in een Europese finale en zijn erg goed begonnen aan de competitie. Ons doel is om een ronde verder te komen. We willen het liefst de play-offs ontlopen, en daarmee ook de afvallers uit de Champions League. De wedstrijd van morgen is erg belangrijk. De Europa League is loodzwaar, met vier wedstrijden per maand. Er is geen tijd om op adem te komen, maar ik zoek geen excuses."

Programma Groep F
21:00 | Lazio – Feyenoord
21:00 | SK Sturm Graz – FC Midtjylland

Lees meer over
MATCHDAY! Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties