MATCHDAY! Plek twee voor het grijpen na misstap Ajax

MATCHDAY! Plek twee voor het grijpen na misstap Ajax

Het is weer matchday! Feyenoord neemt het vanavond in de eigen Kuip op tegen SC Cambuur. De Rotterdammers kunnen profiteren van het puntenverlies van concurrent Ajax van gisterenavond tegen Vitesse (2-2) en staan bij een overwinning op Cambuur gedeeld eerste met PSV. De wedstrijd tegen de Friezen begint om 20:00 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
De Rotterdammers hebben een uitstekend weekend achter de rug. De ploeg van Arne Slot won dankzij doelpunten van Danilo en Sebastian Szymański zeer eenvoudig op bezoek bij FC Volendam (0-2) en zag concurrent Ajax een paar uur later drie punten verspelen tegen PSV (1-2 verlies). Feyenoord liep daardoor drie punten in op de Amsterdammers, terwijl PSV slechts drie punten meer heeft. De Eindhovenaren hebben wel één wedstrijd meer gespeeld, waardoor Feyenoord vanavond bij een overwinning op gelijke hoogte komt met PSV en Ajax met één punt inhaalt.

De puzzelstukjes lijken inmiddels langzaam in elkaar te vallen in het elftal van Slot. De oefenmeester gaf Igor Paixão vorige week tegen Lazio (1-0) zijn eerste basisplaats en liet de Braziliaan ook in Volendam starten. Toch blijft de roep om een pure 6, een vervanger van de naar Benfica vertrokken Fredrik Aursnes, wel degelijk aanwezig. Slot gaf woensdagmiddag op de persconferentie aan dat er tijdens het WK bekeken gaat worden of Feyenoord zich in de winterstop gaat versterken. ''Je ziet Mats Wieffer steeds vaker op het veld staan en ook dat Orkun en Quinten steeds beter aan elkaar wennen. Het elftal ook aan hen. Ik ben vooral bezig met Cambuur en drie dagen daarna ben ik vooral bezig met Excelsior.''

''Daarna zouden we eventueel na kunnen denken of we vinden dat we iets nodig hebben. En als we dat vinden: wat hebben we dan nodig? Zijn er dan ook mogelijkheden voor om dat op de juiste manier in te vullen?'', aldus Slot. Eerder op de woensdag kwam al naar buiten dat Feyenoord de middenvelder Nicolas Raskin in de gaten zou houden. De 21-jarige Belg heeft een aflopend contract bij Standard Luik en zou daardoor eventueel in de winterstop kunnen worden overgenomen. De verwachting is dat Slot vanavond niet gaat schuiven tegen Cambuur. Dat betekent dat dezelfde elf spelers op het veld staan in De Kuip vergeleken met afgelopen zondag in Volendam.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Timber, Szymański, Kökcü; Dilrosun, Danilo, Paixão.

SC Cambuur
Feyenoord treft met de Friezen de nummer zeventien van de competitie. Na de knappe thuisoverwinning op PSV (3-0) van ruim zes weken geleden verloor Cambuur drie keer op rij (0-3 van Vitesse en 0-1 van FC Twente en NEC). Daarnaast was er nog meer slecht nieuws voor de club uit Friesland, aangezien Henk de Jong zijn taken als hoofdtrainer op doktersadvies noodgedwongen moest neerleggen. Daardoor staat oud-Feyenoorder Pascal Bosschaart als interim-trainer voor de groep bij Cambuur, al is de club wel op zoek naar een nieuwe trainer.

De oud-speler kijkt al een beetje verder dan vandaag, aangezien aanstaande zondag de Friese derby op het programma staat. ''Een resultaat in De Kuip zou een geweldige opsteker zijn in de aanloop naar komende zondag. Voor ons is het belangrijkste dat we met een behoorlijk gevoel de winterstop in gaan. Er zijn voor ons nog zes punten te behalen en daar gaan we alles aan doen. Ook tegen een goede ploeg als Feyenoord liggen er kansen, die zijn er altijd. Daarbij kunnen we overigens helaas geen beroep doen op Doke Schmidt, die nog te veel last heeft na zijn uitvalbeurt tegen NEC. En daarnaast zijn ook de al langer afwezigen er nog niet bij.''

Vermoedelijke opstelling SC Cambuur:
Virginia; Van Wermeskerken, Tol, Bergsma, Bangura; Van Kaam, Hoedemakers, Paulissen; Breij, Uldrikis, Van der Water

Historie
2021/22 Feyenoord - SC Cambuur 3-1 (2-1)
2015/16 Feyenoord - SC Cambuur 3-1 (1-0)
2014/15 Feyenoord - SC Cambuur 2-1 (1-0)
2013/14 Feyenoord - SC Cambuur 5-1 (1-1)
1999/00 Feyenoord - SC Cambuur 4-0 (1-0)

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties