MATCHDAY! Inhaalwedstrijd tegen Heracles Almelo in De Kuip

MATCHDAY! Inhaalwedstrijd tegen Heracles Almelo in De Kuip

Het is weer matchday! Vanavond staat de inhaalwedstrijd tegen Heracles Almelo op het programma in De Kuip. Feyenoord speelde afgelopen zondag gelijk op bezoek bij FC Twente in Enschede. Daardoor hebben de Rotterdammers niet langer de minste verliespunten in de Eredivisie. Toch staat er vanavond genoeg op het spel: wanneer Feyenoord wint, stijgt het naar de tweede plek op de ranglijst. De wedstrijd begint vanavond om 20:00 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Vorm Feyenoord
De Rotterdammers wisten afgelopen zondag voor het eerst sinds 24 oktober niet te winnen in de competitie. Feyenoord speelde in een zeer matige wedstrijd gelijk tegen FC Twente (0-0). Hoewel de ploeg van Arne Slot zelf nauwelijks kansen weggaf, wist het de kansen die het zelf creëerde niet te benutten. Vooral Cyriel Dessers, wederom invaller, had in de slotfase van de wedstrijd de beste kansen. Het dominante veldspel was ook terug te zien in de statistieken: Feyenoord schoot negentien keer (vijf keer op doel) en kreeg zelf maar drie schoten tegen (één op doel). Toch was het een wedstrijd om snel te vergeten. Door het gelijkspel liep Ajax uit op Feyenoord; PSV speelde ook gelijk en neemt dus geen afstand van de Rotterdammers.

Slot was na afloop gestemd tevreden. De trainer sprak van een 'bijna perfecte uitwedstrijd'. ''Omdat je gewoon maar één schot op doel hebt weggegeven. Als je dan vier, vijf grote kansen creëert, is dat goed, maar helaas niet voldoende voor de overwinning.'' Feyenoord had het lang moeilijk in Enschede, maar had in de slotfase de mogelijkheid om de wedstrijd toch nog naar zich toe te trekken. ''Dat doe je door helemaal niks weg te geven, terwijl je wel heel aanvallend voetbal speelt en constant op de helft van je tegenstander bent. Zeker tegen Twente, dat een heel sterke selectie heeft, is dat goed. Dan is het jammer dat we uit de kansen geen goal maakten.'' Feyenoord was in de slotfase nog een aantal keer dicht bij de overwinning, maar het mocht niet baten. Toornstra denkt dat het geluk verspeeld is. ''Maar ja, hij valt niet. We zeiden in de rust dat dit zo'n 1-0 wedstrijd is. Dat we gedisciplineerd moesten blijven spelen. Dat hebben we wel gedaan, we hebben niks meer weggegeven. Dat moet je wat geluk hebben dat 'ie valt, maar dat geluk hebben we al verspeeld, denk ik.''

Slot verwacht een lastige wedstrijd vanavond. ''Heracles Almelo legt als ploeg veel arbeid in de wedstrijd'', zei Slot gisteren op de website van Feyenoord. ''Zij kunnen dat ook goed volhouden. Daarmee hebben ze een van de fitste ploegen in de Eredivisie. Daarnaast hebben ze een goed georganiseerd speelplan.''

Bijlow, die overigens met Trauner, Aursnes en Dessers is genomineerd voor de FR12 Speler van de Maand, is er vanavond nog niet bij. De keeper is nog niet hersteld van zijn coronabesmetting. Ofir Marciano staat vanavond dan ook onder de lat. Verder lijkt Slot niks te wijzigen in het elftal. Stem hier op jouw FR12 Speler van de Maand.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Marciano; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Til, Kökcü; Toornstra, Linssen, Sinisterra

Vorm Heracles Almelo
De ploeg van trainer Frank Wormuth is terug te vinden op de veertiende plek op de ranglijst. Er werd slechts één keer gewonnen in de laatste vijf wedstrijden; thuis tegen Fortuna Sittard (3-1). Verder werd er drie keer verloren (1-0 tegen PEC Zwolle, FC Twente en FC Utrecht) en één keer gelijkgespeeld (0-0 tegen Ajax). Heracles Almelo staat slechts vier punten boven de degradatiestreep.

De diepgang van Feyenoord is iets waar Heracles vanavond op moet letten, erkent Wormuth. ''We kijken wat we aan het matchplan kunnen veranderen, optimaliseren en verbeteren. Dat is een normaal proces, alleen nu doen we dat in drie dagen. We moeten vooral echt letten op de diepgang van Feyenoord.'' Dessers speelt morgenavond tegen zijn oude club. De Belg werd topscorer van de Eredivisie in Almelo. Aan de kant van Heracles spelen Mats Knoester en Bilal Basacikoglu, die allebei een verleden in Rotterdam hebben.

Vermoedelijke opstelling Heracles Almelo
Blaswich; Fadiga, Rente, Knoester, Quagliata; Schoofs, De La Torre; Azzoui, Sierra, Burgzorg; Sierhuis

Historie
2020 – 2021 Feyenoord – Heracles Almelo 0-0 (0-0)
2019 – 2020 Feyenoord – Heracles Almelo 1-1 (1-0)
2018 – 2019 Feyenoord – Heracles Almelo 2-1 (1-0)
2017 – 2018 Feyenoord – Heracles Almelo 1-0 (0-0)
2016 – 2017 Feyenoord – Heracles Almelo 3-1 (2-0)

Wat gaan we doen vandaag?

Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties