MATCHDAY! Fortuna de tegenstander in Sittard

MATCHDAY! Fortuna de tegenstander in Sittard

Het is weer matchday! Na het Europese succes tegen Olympique Marseille reist Feyenoord vandaag af naar Limburg waar het speelt tegen Fortuna Sittard. Als het aan de Rotterdammers ligt had dit duel vandaag helemaal niet plaatsgevonden. De KNVB werkte echter niet mee aan het verzoek van Feyenoord om de wedstrijd te verzetten naar een andere datum. Het duel begint vanmiddag om 16:45 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Vorm Feyenoord

Het kan niemand ontgaan zijn: Feyenoord won afgelopen donderdag de heenwedstrijd van de halve finale van de Conference League met 3-2 van Olympique Marseille. Cyriel Dessers was wederom de grote man in Europa door twee keer te scoren. Luis Sinisterra maakte de andere treffer. Feyenoord deed goede zaken in de eigen Kuip, maar is pas halverwege. Aanstaande donderdag moet de klus geklaard worden in Stade Vélodrome.

Terug naar de Eredivisie. FC Twente speelde gisterenavond gelijk op bezoek bij Heracles Almelo (1-1), waardoor de Rotterdammers de ploeg van trainer Ron Jans vanmiddag op vijf punten afstand kunnen zetten van plek drie. Deze eindklassering is aan het einde van het seizoen goed voor de derde voorronde van de Europa League. FC Twente heeft, op papier, een makkelijker resterend programma dan Feyenoord. De Rotterdammers ontvangen de ploeg wel op de laatste dag van de competitie in De Kuip.

De KNVB weigerde zoals gezegd om mee te denken met Feyenoord en het Nederlandse voetbal door de wedstrijd van vanmiddag te verzetten naar een andere datum. Slot kijkt daarom per individuele speler of hij hem vandaag vanaf de start gaat gebruiken. De trainer gaf vrijdag aan dat de ploeg het zware programma inmiddels wel gewend is. ''De halve finale van de Conference League is belangrijk, maar de competitie is voor ons ook heel erg belangrijk. Niet in de laatste plaats omdat we het verschil nog niet in voldoende mate gemaakt hebben richting de ploegen achter ons. We bekijken het per individu, maar tot nu toe was steeds de keuze om de basisspelers in ieder geval op zondag weer te laten spelen. Of dat dan negentig minuten is, zullen we zien.''

Vermoedelijke opstelling Feyenoord

Marciano; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Til, Kökcü; Nelson, Dessers, Sinisterra

Vorm Fortuna Sittard

De Limburgers speelden zichzelf na een sterke serie richting de veilige plekken. De laatste twee wedstrijden werden namelijk met 3-0 en 1-0 gewonnen van Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles. In de drie voorgaande wedstrijden werd met 5-0 en 2-0 verloren van PSV en Heracles Almelo; ook werd er één keer gelijkgespeeld tegen FC Utrecht (1-1).

De Limburgers staan daardoor op plek veertien. De wedstrijd in De Kuip van eerder dit seizoen werd met 5-0 verloren. Verdediger George Cox is geblesseerd. Verder lijkt coach Sjors Ultee vast te houden aan de ploeg die de laatste weken succesvol is. Bij een zege op Feyenoord is handhaving nagenoeg zeker.

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard

Van Osch; Tirpan, Angha, Slovas, Pinto; Duarte, Tekie, Flemming; Noslin, Gladon, Seuntjes

Historie

2020 – 2021 Fortuna Sittard – Feyenoord 1-3 (1-2)
2019 – 2020 Fortuna Sittard – Feyenoord 4-2 (3-1)
2018 – 2019 Fortuna Sittard – Feyenoord 1-4 (1-1)
2001 – 2002 Fortuna Sittard – Feyenoord 1-0 (0-0)
2000 – 2001 Fortuna Sittard – Feyenoord 2-4 (1-3)

Wat gaan we doen vandaag?

Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties