MATCHDAY! Feyenoord voor de eerste keer ooit op bezoek bij Almere City

MATCHDAY! Feyenoord voor de eerste keer ooit op bezoek bij Almere City

Het is weer matchday! Na de domper in Rome reist Feyenoord vandaag voor het eerst ooit af naar het Yanmar Stadion. Eerder dit seizoen werd Almere City voor het eerst ontvangen in De Kuip: die wedstrijd eindigde in een 6-1 overwinning voor de Rotterdammers. Arne Slot zal met zijn spelers vandaag weer hetzelfde resultaat willen behalen. Het duel onder leiding van Edwin van de Graaf begint om 14:30 uur en is live te volgen op ESPN 2.

Feyenoord
De Rotterdammers zitten momenteel op een soort eiland in de ranglijst van de Eredivisie. FC Twente staat op een achterstand van acht punten, maar PSV staat ondertussen eerste met een voorsprong van tien punten. Volgende week staat de competitiewedstrijd tegen de Eindhovenaren op het programma, maar om die nog enigszins van belang te laten zijn, moet Feyenoord vandaag wel winnen in de uitwedstrijd bij Almere City. Arne Slot en zijn elftal hebben in de afgelopen negen wedstrijden slechts drie doelpunten tegen gekregen, terwijl hierin zowel tegen AZ (2x), FC Twente, PSV, en AS Roma (2x) werd gespeeld. Het winnen van wedstrijden begint bij een solide verdediging, en dat is iets dat momenteel goed op orde lijkt bij Feyenoord.

In de media overheerste vooral de meningen over de wedstrijd tegen AS Roma en is er weinig besproken over Almere City. Slot liet alleen weten te balen van het tijdstip waarop afgetrapt gaat worden. ''Ik dacht vooraf al dat Almere City de moeilijkste wedstrijd van de week zou worden. Dat zullen mensen een rare uitspraak vinden, omdat AS Roma veel meer kwaliteiten heeft dan Almere City'', begon Slot zijn uitleg in gesprek met ESPN. De medische staf wacht een uitdaging om iedereen weer scherp te krijgen. ''Je moet hier om negen uur spelen in een uitwedstrijd, nu is het ook nog verlenging en penalty's geworden. We zijn heel diep gegaan. We moeten ook nog terugvliegen.'' De burgemeester van Almere vond het voor de openbare orde niet wenselijk dat de supporters van Feyenoord later zouden arriveren rondom het stadion en dus kan het tijdstip niet verlaat worden.

Het fysieke aspect van de twee wedstrijden zo snel achter elkaar zorgt ervoor dat Slot gaat wisselen in zijn basisopstelling, zo verwacht het Algemeen Dagblad. Calvin Stengs is al langere tijd niet helemaal fit en maakt ook geen geweldige indruk. De wedstrijd tegen Almere lijkt de perfecte mogelijkheid om hem rust te geven en Antoni Milambo daardoor zijn verdiende speelminuten te geven. Verder is de verwachting dat Yankuba Minteh met zijn snelheid voor gevaar moet zorgen en dat Bart Nieuwkoop daardoor terugkeert naar de bank.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Milambo, Minteh, Gimenez, Ivanušec.

Almere City
De promovendus speelt voor het eerst op het hoogste niveau van Nederland en maakt een verrassend goede indruk. Almere City staat zelfs op maar vier punten achterstand van een plekje in de play offs om Europees voetbal. Hoewel het zeer onwaarschijnlijk lijkt dat de ploeg van Alex Pastoor serieus kansmaakt op een plekje in de top acht van de Eredivisie, werden uit de top vijf AZ en Ajax wel op gelijke hoogte gehouden in het Yanmar Stadion.

Almere City FC zal in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord niet kunnen beschikken over drie basiskrachten. Stije Resink, Peer Koopmeiners en Joey Jacobs ontvingen afgelopen weekend hun vijfde gele kaart en zijn daardoor automatisch uitgesloten voor het competitieduel tegen Feyenoord.

Vermoedelijke opstelling Almere City
Bakker; Ritmeester, Mbosoh, Van Bruggen, Barbet, Cathline; Pasou, Pena, Post, Van La Parra, Robinet.

Wat gaan we doen vandaag?
almere feyenoord 25 02
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties