MATCHDAY! Feyenoord vervolgt Eredivisie tegen SC Heerenveen

MATCHDAY! Feyenoord vervolgt Eredivisie tegen SC Heerenveen

Het is weer matchday! Na de interlandperiode vervolgt Feyenoord de Eredivisie in eigen huis tegen SC Heerenveen. Het duel tussen de huidige nummer vier en acht van de competitie is om 16:30 uur live te volgen op ESPN 2 en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
Na de reeks van twee overwinningen op Almere City (6-1) en FC Utrecht (1-5) zitten de Rotterdammers in een goede fase en de hoop is om die tegen SC Heerenveen voort te zetten. Gedurende de interlandperiode hebben de meeste internationals een goed gevoel kunnen opdoen door te winnen met hun land. Ayase Ueda zal echter wel met een dubbel gevoel terugkijken op afgelopen week. Hoewel de spits belangrijk was met een doelpunt tegen Duitsland, keerde hij geblesseerd terug naar Rotterdam. Verder heeft Bart Nieuwkoop een lichte blessure opgelopen in de afgelopen week en zal hij niet inzetbaar zijn tijdens de vijfde competitiewedstrijd. Justin Bijlow is zoals bekend ook nog afwezig.

Tijdens de interlandbreak heeft Arne Slot niet stilgezeten en stond hij tijdens een oefenwedstrijd tegen Excelsior langs de lijn. Tegen de stadsgenoten kwamen vooral reservespelers in actie, maar ook talenten uit Onder 21 en twee huurlingen van FC Dordrecht. De wedstrijd eindigde in 2-2 en de trainer kijkt er zeker niet met een goed gevoel op terug. ''Als ik onze oefenwedstrijd tegen Excelsior heb gezien, dan spelen daar jongens die elke dag bij ons op het trainingsveld staan. Die misschien niet spelen, maar wel elke dag met de training meedoen en elke dag bij de besprekingen aanwezig zijn, zowel voor als na de wedstrijd. Zij hebben allemaal keuzes gemaakt die totaal niet overeenkomen met wat wij van hen verwachten.''

Voor Feyenoord is de wedstrijd tegen SC Heerenveen de aftrap van een belangrijke periode. Aanstaande dinsdag staat de eerste wedstrijd in de Champions League op het programma tegen Celtic. De eerst volgende wedstrijd in de Eredivisie staat De Klassieker op het programma. In Amsterdam neemt Slot het met zijn elftal op tegen de huidige nummer elf van de competitie.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Geertruida, Trauner (C), Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Paixão, Gimenez, Ivanušec.

SC Heerenveen
De tegenstander van vandaag staat momenteel op de achtste plek in de Eredivisie. Met twee overwinningen en twee nederlagen uit de eerste vier wedstrijden is de start van de competitie niet fantastisch. De ploeg uit Friesland heeft te maken met diverse afwezigen. Thom Haye en Charlie Webster zijn beiden geschorst voor de wedstrijd tegen Feyenoord, terwijl aanvoerder Pawel Bochniewicz een twijfelgeval is door een lichte blessure.

Oud-Feyenoorder Sven van Beek zit voor het eerst sinds acht maanden weer bij de selectie van SC Heerenveen na een zware blessure aan zijn achillespees. Feyenoord-huurling Patrik Wålemark is sinds kort ook actief voor de ploeg van trainer Kees van Wonderen, de Zweed is echter nog niet fit genoeg om zijn debuut te maken.

Vermoedelijke opstelling SC Heerenveen
Noppert; Ali, Van Ottele, Bochniewicz (C), Köhlert; Nunnely, Tahiri, Olsson, Brouwers, Sahraoui; Nicolăescu.

Historie
2022/2023 Feyenoord - SC Heerenveen (0-0)
2021/2022 Feyenoord - SC Heerenveen (3-1)
2020/2021 Feyenoord - SC Heerenveen (3-0)
2019/2020 Feyenoord - SC Heerenveen (3-1)
2018/2019 Feyenoord - SC Heerenveen (3-0)

Wat gaan we doen vandaag?
MATCHDAY! Feyenoord vervolgt Eredivisie tegen SC Heerenveen
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties