MATCHDAY! Feyenoord treft sc Heerenveen in kwartfinale

MATCHDAY! Feyenoord treft sc Heerenveen in kwartfinale

Feyenoord neemt het vandaag op tegen sc Heerenveen voor de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. De Rotterdammers reizen opnieuw af naar Friesland. Half februari werd er in de Eredivisie met 1-2 gewonnen in het Abe Lenstra stadion. sc Heerenveen – Feyenoord begint woensdag om 20:00 uur en is live te zien op het hoofdkanaal van ESPN. De tussenstand is te volgen in het liveblog van FR12.nl.

Dat Feyenoord in deze fase van het seizoen nog op drie fronten actief is, is uniek in de recente clubhistorie. In de laatste seizoenen dat een Europese finale werd gehaald – 2001-2002 en 2021-2022 – kwam het bekeravontuur al in een eerder stadium ten einde. Bij winst in de kwartfinale zit Feyenoord tot in elk geval begin april in het bekertoernooi; dan staan de halve finales op het programma.

Feyenoord kan in Heerenveen niet beschikken over Justin Bijlow, Quinten Timber, Sebastian Szymański en Patrik Walemark. Daartegenover staat de terugkeer van Gernot Trauner. De Oostenrijker zit net als afgelopen weekend tegen Fortuna Sittard weer bij de wedstrijdselectie. Trainer Arne Slot is van plan om de centrale verdediger elke week meer minuten te gunnen om hem klaar te stomen voor een basisplaats.

Het is niet de verwachting dat trainer Arne Slot aanpassingen gaat doen in de basis optelling. De buitenspelers Alireza Jahanbakhsh en Oussama Idrissi maakten tegen Fortuna Sittard een prima indruk. Al liet Igor Paixão zich als invaller ook zien met een doelpunt. De doelstelling van de trainer van Feyenoord is duidelijk: ''Ik verwacht van mijn spelers ook morgen weer dezelfde energie als de laatste weken.''

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Dilrosun, Kökcü; Jahanbakhsh, Gimenez, Idrissi.

Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties