MATCHDAY! Feyenoord trapt voetbalzondag af in Limburg

MATCHDAY! Feyenoord trapt voetbalzondag af in Limburg

Het is weer matchday! Feyenoord trapt vandaag de voetbalzondag af in Limburg op bezoek bij Fortuna Sittard. De Rotterdammers kunnen met een goed resultaat de druk flink opvoeren op concurrenten Ajax en PSV, die allebei een lastige wedstrijd staat te wachten. Het duel met Fortuna begint vanmiddag al om 12.15 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
De ploeg van Arne Slot won vorige week in extremis van AZ (2-1) en deelde daardoor een flinke tik uit aan de Alkmaarders in de strijd om de landstitel. Doelpunten van Alireza Jahanbakhsh en Marcus Pedersen poetsten een eigen goal van Javairô Dilrosun weg, waardoor de volle buit werd gepakt in De Kuip. De Rotterdammers zijn dan ook bezig aan een prima reeks in de competitie: van de laatste vijf wedstrijden werden er drie gewonnen (2-0 van NEC, 1-2 van sc Heerenveen en 2-1 van AZ) en twee gelijkgespeeld (1-1 tegen FC Twente en 2-2 tegen PSV). Met een goed resultaat kan Feyenoord de druk daarnaast flink opvoeren op Ajax en PSV. De Amsterdammers spelen om 14.30 uur op bezoek bij Vitesse, terwijl de ploeg van Ruud van Nistelrooij FC Twente ontvangt om 16.45 uur. AZ won zaterdagavond met 2-1 van SC Cambuur.

De Europa League-loting stond afgelopen vrijdag op het programma en Feyenoord werd gekoppeld aan Shakhtar Donetsk. De Oekraïners spelen haar thuiswedstrijden – door de oorlog in eigen land – in Warschau, in Polen. De Rotterdammers ontliepen onder andere Manchester United en AS Roma, waardoor Slot niet per se ontevreden is met de loting. ''Nu spelen we tegen een sterke tegenstander, maar ze spelen niet in hun eigen land. De reden waarom is natuurlijk verschrikkelijk, maar het lijkt me dat iedereen graag thuis speelt, omdat je je supporters achter je wil hebben staan. In een ander land zal dat stadion - neem ik aan, ik weet dat niet - niet helemaal vol zitten met de eigen supporters. Dus dat lijkt me aan de voorkant geen nadeel voor de uitspelende ploeg.”

''Wat ik van ze weet, gaat nog een stukje terug. Toen Roberto de Zerbi er zat als trainer, speelden ze fenomenaal mooi voetbal. Maar dat was met andere spelers én met een andere trainer”, vervolgde Slot. ''Jongstleden heb ik ze weinig zien spelen, ook gisteravond (donderdagavond, red.) niet. Stade Rennais was tegen ons in de voorbereiding wel indrukwekkend, een paar maanden geleden wonnen ze nog van ons. En die ploeg hebben zij uitgeschakeld, dus het zal ongetwijfeld een goede ploeg zijn.'' De trainer kwam daarnaast ook met slecht nieuws. Quinten Timber ligt er namelijk maanden uit met een knieblessure. ''Het is vooral vervelend voor hemzelf”, gaf Slot aan. ''Hij kwam veel eerder terug van zijn voetblessure dan de bedoeling was. Hij was al aan het spelen, terwijl hij er fysiek nog niet helemaal klaar voor was. Dan heb ik het niet over zijn blessure, deze blessure staat daar helemaal los van. Normaal heb je langer de tijd nodig om qua inhoud weer fit te zijn.''

Slot lijkt de blessure van Timber op te gaan vangen met Dilrosun op de nummer 10-positie. Feyenoord kan daarnaast weer beschikken over Orkun Kökcü, die het duel met AZ nog aan zich voorbij moest laten gaan wegens een schorsing. Alireza Jahanbakhsh was afgelopen week niet helemaal fit en begint daardoor op de bank. Igor Paixão is zijn vervanger op rechtsbuiten. De kans is groot dat Gernot Trauner na ruim twee maanden weer in de wedstrijdselectie zit. De Oostenrijker raakte eind december zwaar geblesseerd aan zijn knie en leek er een veel langere tijd uit te liggen. Trauner herstelde echter zo snel, dat hij inmiddels weer klaar lijkt voor zijn eerste speelminuten.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Kökcü, Dilrosun; Paixão, Gimenez, Idrissi.

Fortuna Sittard
De Limburgers begonnen ontzettend slecht aan dit seizoen. Onder Julio Velázquez, die begin dit seizoen de ontslagen Sjors Ultee opvolgde in Sittard, is de weg naar boven echter ingezet waardoor de club nu op de elfde plek staat. Fortuna won drie van de laatste vijf competitiewedstrijden (2-0 van sc Heerenveen, 1-2 van SC Cambuur en 0-1 van FC Emmen), speelde er één gelijk (0-0 tegen Sparta Rotterdam) en stond één keer met lege handen (3-1 tegen RKC Waalwijk). Velázquez kreeg in dat laatste duel een rode kaart van Bas Nijhuis, waardoor de drukke Spanjaard vanmiddag niet langs de lijn staat tegen Feyenoord.

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard
Pandur; Erdogan, Guth, Siovas, Vita; Bistrovic, Ferrati, Özyakup; Noslin, Yilmaz, Embalo.

Historie
2021/22 Fortuna Sittard – Feyenoord 1-3 (0-2)
2020/21 Fortuna Sittard – Feyenoord 1-3 (1-2)
2019/20 Fortuna Sittard – Feyenoord 4-2 (3-1)
2018/19 Fortuna Sittard – Feyenoord 1-4 (1-1)
2001/02 Fortuna Sittard – Feyenoord 1-2 (1-1)

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties