Feyenoord loot Shakhtar Donetsk in achtste finale Europa League

Feyenoord loot Shakhtar Donetsk in achtste finale Europa League

Feyenoord heeft Shakhtar Donetsk geloot in de achtste finale van de Europa League. De Oekraïners spelen hun thuiswedstrijden wegens de oorlog in Warschau, in Polen. Het is al bekend dat de Rotterdammers op donderdag 9 maart de uitwedstrijd spelen.

De return in De Kuip staat op donderdag 16 maart op het programma. De UEFA heeft voor beide duels sancties opgelegd. Feyenoord mag geen uitsupporters meenemen en bij het thuisduel moet de volledige Noordzijde gesloten blijven.

Trainer Arne Slot over de loting: ''Nu spelen we tegen een sterke tegenstander, maar ze spelen niet in hun eigen land. De reden waarom is natuurlijk verschrikkelijk, maar het lijkt me dat iedereen graag thuis speelt, omdat je je supporters achter je wil hebben staan. In een ander land zal dat stadion - neem ik aan, ik weet dat niet - niet helemaal vol zitten met de eigen supporters. Dus dat lijkt me aan de voorkant geen nadeel voor de uitspelende ploeg.''

''Wat ik van ze weet, gaat nog een stukje terug. Toen Roberto de Zerbi er zat als trainer, speelden ze fenomenaal mooi voetbal. Maar dat was met andere spelers én met een andere trainer. Jongstleden heb ik ze weinig zien spelen, ook gisteravond niet. Stade Rennais was tegen ons in de voorbereiding wel indrukwekkend, een paar maanden geleden wonnen ze nog van ons. En die ploeg hebben zij uitgeschakeld, dus het zal ongetwijfeld een goede ploeg zijn.''

Volledige loting achtste finales Europa League
Union Saint-Gilloise - Union Berlin
Fenerbahçe - Sevilla FC
SC Freiburg - Juventus
Ferencváros - Bayer Leverkusen
Arsenal - Sporting CP
Real Betis - Manchester United
Real Sociedad - AS Roma
Feyenoord - Shakhtar Donetsk

Tevreden met deze loting?
Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties