MATCHDAY! Feyenoord terug in De Kuip voor kraker tegen AZ

MATCHDAY! Feyenoord terug in De Kuip voor kraker tegen AZ

Het is weer matchday! Na een teleurstellende wedstrijd in de Champions League neemt Feyenoord het vandaag in de Kuip op tegen AZ Alkmaar. Het is een enorm belangrijke wedstrijd, de Rotterdammers kunnen bij winst koploper PSV enigszins in zicht houden én een directe concurrent op achterstand zetten. De topper is live te volgen op ESPN 2 en via het liveblog op FR12.nl.

De wedstrijd staat onder leiding van Danny Makkelie. Hij wordt langs de zijlijn geassisteerd door Hessel Steegstra en Jan de Vries. Martin van den Kerkhof zal functioneren als vierde official, en de VAR in Zeist is Jochem Kamphuis. Makkelie kwam afgelopen week net als Feyenoord in actie op het hoogste podium. Hij floot de wedstrijd tussen Napoli en Union Berlin.

Feyenoord
De gedeeltelijke nummer twee van de Eredivisie speelt vandaag tegen AZ Alkmaar. De twee clubs staan in punten gelijk, maar AZ heeft nog wel een aantal minuten te spelen tegen NEC. De belangen voor de Rotterdammers zijn groot. Koploper PSV staat inmiddels zeven punten voor op de ploeg van Arne Slot. Om hen bij te houden heeft Feyenoord de drie punten hard nodig.

Na een vervelende wedstrijd in Rome tegen SS Lazio hebben de spelers én fans van Feyenoord wel behoefte aan een heerlijke wedstrijd in de eigen Kuip. De Rotterdammers waren in het welbekende Stadio Olimpico de bovenliggende partij en speelde bij vlagen goed, maar de efficiëntie mistte. Toch heeft het nog wel alles in eigen hand voor overwintering in Europa.

De gene die het competitieprogramma heeft samengesteld had wellicht geen rekening gehouden met de Europese wedstrijden, want waar FC Twente de tegenstander was na de thuiswedstrijd tegen SS Lazio, wordt nu AZ getroffen na de uitwedstrijd. In Enschede werd verloren en Slot gaat er alles aandoen dat zijn spelers nu scherper voor de dag komen. "Toen troffen we met FC Twente eveneens een concurrent, was het resultaat niet goed en speelden we niet onze beste wedstrijd. Dat moet zondag beter, ook omdat we op de ranglijst gelijk staan met AZ. We zijn al jaren aan elkaar gewaagd, ik verwacht dat dat ook zondag het geval is. Daarnaast lijken onderlinge duels dit seizoen nog belangrijker, omdat het op de ranglijst dichtbij elkaar staat."

Voor rechtsback Bart Nieuwkoop is het afwachten of hij de wedstrijd van vandaag haalt. Volgens Slot wordt dat een "race tegen de klok". Naast Nieuwkoop zal waarschijnlijk alleen Yankuba Minteh afwezig zijn. De Gambiaan heeft te maken met een hamstringblessure. Wel wordt er gerekend op Gernot Trauner. De Oostenrijker viel tegen Lazio noodgedwongen in, maar werd er later in de wedstrijd, met het duel tegen AZ in het achterhoofd, weer vanaf gehaald.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Stengs, Timber; Paixão, Gimenez, Ivanušec.

AZ Alkmaar
De ploeg van trainer Pascal Jansen verloor dit seizoen in de Eredivisie nog geen enkele wedstrijd. Er werd acht keer gewonnen en twee keer gelijk gespeeld. Toch lijkt de eerste nederlaag van het seizoen er wel aan te komen. In de wedstrijd tussen AZ en NEC werd de wedstrijd na 90 minuten stilgelegd vanwege ernstige gezondheidsklachten bij spits Bas Dost. De wedstrijd werd officieel gestaakt bij een stand van 1-2 voor de Nijmegenaren. De overgebleven minuten moeten wel uitgespeeld worden, maar de drie punten lijken er voor de mannen uit Alkmaar een lastig verhaal te worden.

In aanloop naar de wedstrijd in de Kuip heeft Jansen veel complimenten over voor Feyenoord, "Feyenoord heeft echt een geweldige ploeg", vertelde hij. Een speler om in de gaten te houden is spits Vangelis Pavlidis. De Griek is gedeeltelijk topscorer van de Eredivisie, samen met Santiago Giménez, met 13 goals. Ook in de Conference League wedstrijd tegen Aston Villa was hij trefzeker.

Vermoedelijke opstelling AZ
Ryan, Sugawara, Penetra, Bazoer, Møller, Dantas, D. de Wit, Clasie; Sadiq, Pavlides, Van Bommel.

Historie
2022/2023: Feyenoord – AZ (2-1)
2021/2022: Feyenoord – AZ (1-0)
2020/2021: Feyenoord – AZ (2-3)
2019/2020: Feyenoord – AZ (0-3)
2018/2019: Feyenoord – AZ (2-1)

Wat gaan we doen vandaag?
feyenoord az 12 11
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties