MATCHDAY! Feyenoord speelt belangrijke uitwedstrijd in Alkmaar

MATCHDAY! Feyenoord speelt belangrijke uitwedstrijd in Alkmaar

Het is weer matchday! Feyenoord reist af naar Alkmaar voor de eerste wedstrijd tegen AZ in vier dagen tijd. Het is een belangrijk duel voor Arne Slot en zijn elftal, want bij een overwinning zullen de Rotterdammers het gat met AZ vergroten tot elf punten. De kraker is vanaf 14:30 uur live te volgen op ESPN 1 en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
Het waren een aantal rumoerige weken in Rotterdam en het speelschema gaat rustig verder. De competitie is na de winterstop met twee gelijke spelen en een krappe overwinning op hekkensluiter Vitesse niet hervat zoals vooraf werd gehoopt. Toch werd de ongeslagen koploper PSV in de KNVB Beker wel verslagen. De wedstrijd tegen AZ is de derde topwedstrijd in een maand waar alle goede tegenstanders uit de Eredivisie worden getroffen en ook de Europa League-wedstrijden tegen AS Roma op het programma staan.

Tegen AZ kan Feyenoord een grote stap richting de tweede plek zetten. Op de persconferentie vertelde Slot over de ontwikkelingen die zijn elftal maakt en of de stijgende lijn minder is dan in voorgaande seizoenen. "Ik denk dat ons instapniveau dit seizoen hoger lag dan het seizoen ervoor, buiten het feit dat we het seizoen ervoor bijna al onze basisspelers hebben verloren. Met name de achterhoede en middenveld was nu redelijk gelijk gebleven, dus ons instapniveau was hoger. En ik vind, maar dat hoeft niet iedereen met mij eens te zijn, dat het minder extreem groeit dan vorig seizoen, maar zeker aan de bal veel beter zijn gaan spelen."

Zaterdagmiddag werd Ayase Ueda uitgeschakeld op de Asian Cup, maar logischerwijs zal hij nog niet in de wedstrijdselectie zitten tegen AZ. Wel keren Calvin Stengs en Marcos Lopez weer terug nadat ze afgelopen weekend wegens fitheid niet konden meedoen. De verwachting is dat Yankuba Minteh, zeker na de verkoop van Javairo Dilrosun, weer als rechtsbuiten zal beginnen. Ook Stengs is direct weer nodig op het middenveld, want zijn vervanger Thomas van den Belt heeft een lichte blessure opgelopen tijdens zijn basisdebuut. Verder gaat Slot vermoedelijk niet wijzigen.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão.

AZ
Het lijkt het perfecte moment voor Feyenoord om AZ twee keer in korte tijd te treffen. De ploeg uit Alkmaar zit namelijk niet bepaald in een goede periode en de Rotterdammers moeten hiervan profiteren. Onlangs werd Pascal Jansen ontslagen als trainer vanwege het gebrek aan vertrouwen in een stijgende lijn, maar onder de nieuwe trainer Maarten Martens loopt het ook nog niet vloeiend. De afgelopen vier wedstrijden in de competitie werden allemaal niet gewonnen en tegen Quick Boys werd pas na penalty's de overwinning behaald.

Slot heeft zijn tegenstander uiteraard goed geanalyseerd en weet wat hij kan verwachten. "AZ is al jarenlang een heel goed georganiseerde ploeg, zowel in balbezit als balverlies. Ze hebben een aantal uitstekende individuen en met Pavlidis een spits die heel makkelijk scoort. Ze zitten in een mindere fase, omdat ze een aantal keren niet gewonnen hebben. Maar als je naar het onderliggende spel kijkt, zie je nog steeds heel veel van hetzelfde. Een uitwedstrijd tegen de nummer vier van Nederland is een stevige uitdaging voor ons."

Vermoedelijke opstelling AZ
Owusu-Oduro; Penetra, Bazoer, Martins Indi, Møller Wolfe; Mijnans, De Wit, Clasie; Lahdo, Pavlidis, Van Brederode.

Historie
2022/2023: AZ - Feyenoord (1-3)
2021/2022: AZ - Feyenoord (2-1)
2020/2021: AZ - Feyenoord (4-2)
2018/2019: AZ - Feyenoord (1-1)
2017/2018: AZ - Feyenoord (0-4)

Wat gaan we doen vandaag?
MATCHDAY! Feyenoord speelt belangrijke uitwedstrijd in Alkmaar
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties