MATCHDAY! Feyenoord reist af naar Volendam

MATCHDAY! Feyenoord reist af naar Volendam

Het is weer matchday! Het vermakelijke duel tegen FC Utrecht ligt nog maar net achter ons, maar inmiddels staat de uitwedstrijd tegen FC Volendam alweer voor de deur. Om 18:45 uur wordt er afgetrapt in het Kras stadion en de strijd is live te volgen op ESPN 2 en via het liveblog hier op FR12.nl.

Feyenoord
Na de nederlaag van PSV tegen NEC afgelopen weekend, werd het gat tussen de nummer één en twee van de Eredivisie beperkt tot zeven punten en begon het stiekeme opportunisme toch weer te leven in Rotterdam. Het besef is uiteraard dat de kans nihil is, maar met de speelronde van komend weekend in gedachte, waar in Eindhoven gespeeld wordt tegen AZ, leeft er de hele hele kleine gedachte dat er nog een kans is. Het elftal van Arne Slot mag dan in ieder geval zelf geen misstap maken en daarvoor moet er deze week gewonnen worden van FC Volendam en Ajax.

Feyenoord zal in ieder geval vol zelfvertrouwen afreizen naar het vissersdorp, want Slot is zeer positief gestemd als het over de wedstrijd van afgelopen zondag tegen FC Utrecht gaat. ''Een van onze betere wedstrijden dit seizoen. Niet alleen vanwege de comeback na een 0-2 achterstand, maar zeker ook door hoe wij de hele wedstrijd hebben gevoetbald.'' Toch liet de thuiswedstrijd, waar met moeite werd gewonnen, zien dat de hekkensluiter van de Eredivisie niet moet worden onderschat. ''Die wedstrijd heeft aangetoond dat wij ons tegen geen enkele tegenstander minder scherpte kunnen permitteren.''

Helaas zullen de Rotterdammers het in het vervolg van de competitie moeten doen zonder Quilindschy Hartman, maar tegen FC Volendam ontbreken nog een groot aantal andere spelers. Justin Bijlow, Gernot Trauner, Antoni Milambo, Gjivai Zechiël, Alireza Jahanbakhsh zijn niet fit genoeg om minuten te maken en blijven achter in Rotterdam. Givairo Read en Jaden Slory versterken de selectie.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Nieuwkoop, Geertruida, Beelen, Hancko; Wieffer, Zerrouki, Timber; Minteh, Gimenez, Paixão.

FC Volendam
In het vissersdorp heerst een groot degradatiegevaar. Met de huidige laatste plaats in de Eredivisie en een achterstand van zeven punten op de zestiende plek, die zelfs via nacompetitie een ontsnapping kan bieden, heerst er geen vrolijke stemming. Een achterstand van zeven punten klinkt ook in Rotterdam bekend in de oren en daar blijft er ook nog een kleine hoop, dus in de resterende zeven speelrondes kan uiteraard nog alles gebeuren. "In de situatie waarin Volendam zit, is elk punt er een. Ook voor het vertrouwen in het team", zo klonken de woorden van Slot.

Vermoedelijke opstelling FC Volendam
Backhaus; Buur, Benamar, Flint, Cox; Mirani, Le Roux, Maulun; Booth, Vivaldo, Johnson.

Historie
2022/2023: FC Volendam - Feyenoord (0-2)
2008/2009: FC Volendam - Feyenoord (2-1)
2003/2004: FC Volendam - Feyenoord (1-3)
1997/1998: FC Volendam - Feyenoord (0-0)
1995/1996: FC Volendam - Feyenoord (1-3)

Wat gaan we doen vandaag?
volendam feyenoord 04 04
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties