MATCHDAY! Feyenoord reist af naar Friesland

MATCHDAY! Feyenoord reist af naar Friesland

Het is weer matchday! Feyenoord treft vanmiddag sc Heerenveen in Friesland. De Rotterdammers moeten winnen van de ploeg van Kees van Wonderen om de koppositie te behouden. Het duel met Heerenveen begint vanmiddag om 14.30 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
De ploeg van Arne Slot kwam de maand januari vrij goed door, maar wist niet te winnen van de concurrenten om de bovenste plekken. Er werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Ajax, FC Twente en PSV, waardoor de concurrenten de achterstand op Feyenoord wisten te verkleinen. AZ staat – met één wedstrijd meer gespeeld – nu één punt boven de Rotterdammers, terwijl PSV gisterenavond met 6-0 won van FC Groningen en Feyenoord daardoor op één punt is genaderd.

De Rotterdammers hebben een zware wedstrijd tegen NEC in de benen. De Nijmegenaren kwamen afgelopen woensdag op bezoek in De Kuip voor het bekertoernooi en wisten zelfs op een 0-2 voorsprong te komen. De ploeg van Slot toonde – niet voor het eerst dit seizoen – veerkracht en wist er een verlenging uit te slepen. Uiteindelijk moest een strafschoppenserie voor een winnaar zorgen, wat gelukkig Feyenoord werd. Gisterenavond maakte de bekerloting daarnaast duidelijk dat de Rotterdammers sc Heerenveen ook treffen in de kwartfinale.

Slot lijkt weinig reden tot wisselen te hebben vanmiddag. Santiago Gimenez begon tegen NEC als wisselspeler met het oog op de wedstrijd in Friesland en staat vanmiddag dus weer aan de aftrap. Javairô Dilrosun en Igor Paixão lijken ook terug te keren in de basis, wat ten koste gaat van Alireza Jahanbakhsh en Oussama Idrissi.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Kökçü, Timber; Dilrosun, Gimenez, Paixão.

Sc Heerenveen
De Friezen staan op de achtste plaats in de Eredivisie, maar wisten van de laatste vijf competitiewedstrijden er slechts één te winnen: de rest ging verloren. Tegen FC Groningen werd de volle buit gepakt (3-1), terwijl de wedstrijden tegen AZ (0-2), Fortuna Sittard (2-0), Vitesse (1-3) en FC Utrecht (1-0) verloren gingen. Kees van Wonderen, de trainer van Heerenveen en oud-Feyenoorder, heeft zin in de wedstrijd van vanmiddag. "Het wordt een mooie uitdaging tegen de nummer één. Je wil thuis graag van een top-drie club winnen."

Heerenveen mist vanmiddag onder anderen Andries Noppert en Sven van Beek. "We moeten kijken hoe iedereen in zijn kracht komt. We zijn nu een paar wedstrijden kwetsbaarder geweest. De blessure van Sven heeft impact gehad en er zijn nieuwe spelers gekomen. Eigenlijk zijn we nu bezig met een derde voorbereiding. Er zit een enorme dynamiek in de groep. Dat is geweldig. Dat komt door de nieuwe jongens, je ziet dat ze genieten'', aldus Van Wonderen.

Vermoedelijke opstelling sc Heerenveen
Mous; Van Ewijk, Bruma, Bochniewicz, Köhlert; Haye, Olsson, Al Hajj; Sahraoui, Van Hooijdonk, Nunnely.

Historie
2021/22 sc Heerenveen – Feyenoord 0-3 (0-2)
2020/21 sc Heerenveen – Feyenoord 3-0 (2-0)
2019/20 sc Heerenveen – Feyenoord 1-1 (0-1)
2018/19 sc Heerenveen – Feyenoord 3-5 (0-3)
2017/18 sc Heerenveen – Feyenoord 2-3 (0-2)

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties